Περιβάλλον

Προειδοποίηση των Ηνωμένων Εθνών: Η κλιματική αλλαγή γίνεται θανατηφόρα

Προειδοποίηση των Ηνωμένων Εθνών: Η κλιματική αλλαγή γίνεται θανατηφόρα

Τουλάχιστον 7,348 καταστροφές έχουν σημειωθεί από το 2000 μέχρι και το 2019, επηρεάζοντας 4,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα η υπερβολική ζέστη, έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση των πυρκαγιών, της ξηρασίας και των κυμάτων θερμότητας τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τις φυσικές καταστροφές τα τελευταία 20 χρόνια, και οι παγκόσμιοι ηγέτες αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τη Γη να εξελιχθεί σε «ακατοίκητη κόλαση» προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τουλάχιστον 7,348 μεγάλες καταστροφές είχαν συμβεί μεταξύ του 200 μεχρι το 2019, με τον θάνατο 1,23 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα οποία κόστισαν στην παγκόσμια οικονομία περίπου 2,97 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μείωση των κινδύνων καταστροφών σε μια νέα έκθεση με τίτλο: «Το ανθρώπινο κόστος των καταστροφών από το 2000 μέχρι το 2019».

Σύμφωνα με το πρακτορείο που εδρεύει στη Γενεύη, τις τελευταίες δυο δεκαετίες ο αριθμός των καταστροφών που προκλήθηκαν από ακραίες καιρικές συνθήκες διπλασιάστηκαν σε 6,681 από 3,656 από το 1980 μέχρι το 2000.


Η κλιματική αλλαγή προκαλεί καταστροφές που απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους

Οι επιδεινούμενες πλημμύρες και οι καταιγίδες αντιπροσώπευαν περίπου τα 4/5 του συνόλου από την περίοδο 2000-2019, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώσαν οι ξηρασίες, πυρκαγιές και κύματα θερμότητας. Η ιστοσελίδα DW ανέφερε ότι η υπερβολική θερμότητα αποδεικνύεται ιδιαίτερα θανατηφόρα.

Τέλος, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές ύψους 3 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης