Commodities

Αύξηση 7% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της BHP

Αύξηση 7% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της BHP
Ο μεγαλύτερος εισηγμένος ανθρακωρύχος στον κόσμο παρήγαγε 74 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος στη Δυτική Αυστραλία το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου
Η BHP Group ανακοίνωσε την Τρίτη 20/10/2020 αύξηση 7,2% στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος πρώτου τριμήνου, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες, υποστηριζόμενη από τη σταθερή ζήτηση από την Κίνα, τον κορυφαίο καταναλωτή στον κόσμο του συστατικού παραγωγής χάλυβα.

Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, οι μεγάλες επιχειρήσεις εξόρυξης άνθρακα ελπίζουν ότι τα μέτρα στήριξης του Πεκίνου για τα commodity θα προσφέρουν οικονομική ανάκαμψη για την Κίνα.
Ο μεγαλύτερος εισηγμένος ανθρακωρύχος στον κόσμο παρήγαγε 74 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος Δυτικής Αυστραλίας το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 69 Mt ένα χρόνο νωρίτερα και ελαφρώς πάνω από μια εκτίμηση της UBS ύψους 73,5 Mt.

Η BHP δήλωσε, ωστόσο, ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος τριμήνου του Δεκεμβρίου θα επηρεαστεί από εργασίες στα έργα της περιοχής εξόρυξης C και South Flank στη Δυτική Αυστραλία. Η ετήσια πρόβλεψή της για 276 εκατομμύρια - 286 εκατομμύρια τόνοι διατηρήθηκε αμετάβλητη.
«Τα έργα της BHP βρίσκονται σε καλό δρόμο και η εταιρεία εξασφαλίζει επιλογές ανάπτυξης σε χαλκό και νικέλιο. Δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις σε αυτήν την έκθεση. Επαναλάβετε την αγορά, "ανέφερε η Jefferies σε σημείωμα.

Όσον αφορά τον χαλκό, η επέκταση Spence 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων της BHP στη Χιλή βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πρώτη παραγωγή τον Ιανουάριο, αλλά ένα έργο επέκτασης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ολυμπιακό φράγμα της Νότιας Αυστραλίας ολοκληρώθηκε μετά από εκτεταμένες γεωτρήσεις που έδειξαν ότι δεν θα ήταν οικονομικό.

Η παραγωγή μεταλλουργικού άνθρακα της εταιρείας αυξήθηκε 5% στα 10 Mt, ενώ η παραγωγή ενεργειακού άνθρακα μειώθηκε κατά 17%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί τυχόν πιθανές επιπτώσεις από περιορισμούς στις εισαγωγές άνθρακα στην Κίνα».

Το κόστος του έργου Jansen στον Καναδά, για το οποίο πρόκειται να ληφθεί τελική επενδυτική απόφαση στα μέσα του 2021, έχει αυξηθεί κατά 272 εκατομμύρια δολάρια λόγω προκλήσεων στην επένδυση των ορυχείων και του COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος στα 3,0 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα, η Rio Tinto προειδοποίησε ότι η αναζωπύρωση σε περιπτώσεις κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ότι η παραγωγή χάλυβα εκτός Κίνας έχει μειωθεί απότομα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης