Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Διευρύνονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2

Διευρύνονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2
Με την υποστήριξη της Πολωνίας, των χωρών της Βαλτικής και της Ουκρανίας, επιχειρούν τη διακοπή του πρότζεκτ που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας

Οι ΗΠΑ διευρύνουν την λίστα των κυρώσεων για τον αγωγό φυσικό αερίου Nord Stream 2, καθώς όπως ισχυρίζεται ο αγωγός αυτός θα αυξήσει την εξάρτηση της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μόσχα.

Ειδικότερα, με την υποστήριξη της Πολωνίας, των χωρών της Βαλτικής και της Ουκρανίας, επιχειρούν τη διακοπή του πρότζεκτ που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τέτοιες ενέργειες υπόκεινται σε κυρώσεις σύμφωνα με την PEESA (τη Συμφωνία Προστασίας της Ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρώπης που υπεγράφη το 2019) ή άλλες αρχές ίσως περιλαμβάνουν -αλλά δεν περιορίζονται σε- παροχή υπηρεσιών ή μονάδες για αναβάθμιση ή εγκατάσταση εξοπλισμού για αυτά τα σκάφη, ή χρηματοδότηση για αναβάθμιση ή εγκατάσταση εξοπλισμού» τονίζεται μεταξύ άλλων στη νέα οδηγία.

Υπενθυμίζεται πως, το περασμένο Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας διαβεβαίωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 «θα ολοκληρωθεί», αλλά το ερώτημα παραμένει ως προς το πότε.

«Οι ΗΠΑ ασκούν το δικαίωμά τους σε μια ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική και το ίδιο κάνουμε και εμείς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης