Ενέργεια

Barkindo (ΟΠΕΚ): H αύξηση των κρουσμάτων COVID 19 μπορεί να καθυστερήσει την ανάκαμψη του πετρελαίου

Barkindo (ΟΠΕΚ): H αύξηση των κρουσμάτων COVID 19 μπορεί να καθυστερήσει την ανάκαμψη του πετρελαίου
«Ελπίζαμε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσει να υπάρχει μια ανάκαμψη», δήλωσε ο Barkindo, "δυστυχώς, τόσο η οικονομική ανάπτυξη όσο και η ανάκαμψη της ζήτησης παραμένουν αναιμικές αυτή τη στιγμή λόγω του ιού."
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε τη Δευτέρα 26/10/2020 ότι η ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου μπορεί να χρειασθεί περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, καθώς αυξάνονται οι επιπτώσεις του κορωνοϊού και ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα «παραμείνουν στην πορεία» στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μείωσε την παραγωγή πετρελαίου ρεκόρ τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση. Πρόκειται να αυξήσουν την παραγωγή τον Ιανουάριο ως μέρος της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών της προσφοράς.

Ο Mohammad Barkindo επικεφαλήςτου ΟΠΕΚ, που ρωτήθηκε από το CERAWeek στο ενεργειακό φόρουμ της Ινδίας, αν το δεύτερο κύμα του ιού απαιτούσε αλλαγές στη στρατηγική του ΟΠΕΚ +, δήλωσε ότι οι ελπίδες, νωρίτερα φέτος, για την ανάκαμψη της ζήτησης είναι απογοητευτικές.
«Ελπίζαμε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσει να υπάρχει μια ανάκαμψη», δήλωσε ο Barkindo. "Δυστυχώς, τόσο η οικονομική ανάπτυξη όσο και η ανάκαμψη της ζήτησης παραμένουν αναιμικές αυτή τη στιγμή λόγω του ιού."

«Παραμένουμε προσεκτικά αισιόδοξοι ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, ίσως σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πορεία », πρόσθεσε ο Barkindo.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη, δεν απέκλεισε την παράταση των περικοπών πετρελαίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν το δικαιολογούσαν οι συνθήκες της αγοράς.

Ο Barkindo δήλωσε ότι οι παραγωγοί δεν περίμεναν μια νέα κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, όπως φαίνεται στο δεύτερο τρίμηνο, όταν το πετρέλαιο έπληξε ιστορικά χαμηλά με το αμερικανικό αργό πετρέλαιο να διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος.

Οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + είχαν εκπληρώσει κατά μέσο όρο το 100% των δεσμεύσεών τους για μείωση του εφοδιασμού και θα συνέχιζαν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς έτσι ώστε τα αποθέματα να υποχωρήσουν περαιτέρω, δήλωσε ο Barkindo.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την αγορά να αποκαταστήσει τη σταθερότητα διασφαλίζοντας ότι οι μειώσεις των αποθεμάτων συνεχίζονται.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης