Φυσικό Αέριο

Eni: Eως το τέλος Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου στην Αυστραλία

Eni: Eως το τέλος Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου στην Αυστραλία
Η συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει το 1 δις. δολάρια
Η Eni και ο σύμβουλός της Citi αναμένουν δεσμευτικές προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία του ιταλικού ενεργειακού ομίλου στην Αυστραλία έως τα τέλη Νοεμβρίου σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν πηγές σύμφωνα με το Reuters.
H Medco Energi Internasional και μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει αυστραλιανό ταμείο Macquarie και Neptune Energy εργάζονται για την υποβολή προσφορών, ανέφεραν οι πηγές.
Η Morgan Stanley Infrastructure εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον σύμφωνα με πηγή.

«Η πώληση έχει δημιουργήσει περιορισμένο ενδιαφέρον», ανέφερε μια από τις πηγές.

Η πώληση στην Αυστραλία είναι μέρος των σχεδίων της Eni να πουλήσει μη βασικά περιουσιακά στοιχεία για να συγκεντρώσει μετρητά μετά την παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία και την προσπάθειά της να επικεντρωθεί σε καθαρότερα καύσιμα.
«Η πώληση δεν θα περιλαμβάνει τα ηλιακά περιουσιακά στοιχεία που έχει ο όμιλος εκεί», ανέφερε πηγή.

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου επιδιώκει επίσης να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο Πακιστάν και το Κονγκό, σύμφωνα με μια από τις πηγές, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η Eni λειτουργεί μια σειρά από υπεράκτια πεδία φυσικού αερίου στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας και έχει μερίδιο σε τέσσερις άδειες εξερεύνησης. Είναι κάτοχος του Blacktip Gas Project και έχει μερίδια στον τομέα αερίου και συμπυκνωμάτων Bayu-Undan και στο εργοστάσιο LNG Darwin.

Ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi επιδιώκει να μετατρέψει την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια πιο πράσινη επιχείρηση, εστιάζοντας σε καθαρά προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης