Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Dönmez (Τουρκία): Μπορεί να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε τρίτο ερευνητικό πλοίο

Dönmez (Τουρκία): Μπορεί να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε τρίτο ερευνητικό πλοίο
Ο Fatih Dönmez είπε πως οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του Oruc Reis ανατολικά και δυτικά και τώρα θα ξεκινήσουν σε νότο και βορρά, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez ενώ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αγοράσουν ή να νοικιάσουν και τρίτο ερευνητικό πλοίο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τα δύο από τα τρία γεωτρύπανα λειτουργούν κανονικά και πως το Κανουνί βρίσκεται επίσης σε στάδιο προετοιμασίας, ενώ τον Νοέμβριο θα πάει στην Μαύρη Θάλασσα για να ξεκινήσει έρευνες τον Ιανουάριο.
Για τα ερευνητικά Oruc Reis και Barbaros, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι εργάζονται στη Μεσόγειο και πως έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες προς την κατεύθυνση της ανατολής και της δύσης, νοτίως του Κας.
«Τώρα προχωράμε σε σεισμικές έρευνες νότου - βορρά», είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Fatih Dönmez είπε πως οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες.
Στη συνέχεια, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, προσθέτοντας πως «ενδέχεται να αγοράσουμε ή να ενοικιάσουμε τρίτο πλοίο, θα επιλέξουμε το πιο οικονομικό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης