Περιβάλλον

Τι περιβαλλοντική πρόοδο μπορεί να καταφέρει ο Biden ως Αμερικάνος πρόεδρος

Τι περιβαλλοντική πρόοδο μπορεί να καταφέρει ο Biden ως Αμερικάνος πρόεδρος
Ο Joe Biden μιλά για την κλιματική αλλαγή και τις πυρκαγιές στις δυτικές πολιτείες στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, στο Wilmington, Del.

H εκστρατεία του Biden για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη που έχει προτείνει Αμερικανός πρόεδρος. Ακόμα και χωρίς την υποστήριξη του Κονγκρέσου ο Biden μπορεί να καταφέρει αρκετά με εκτελεστικές εντολές και νέους κανονισμούς.

Ωστόσο, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, είναι αδύνατο το σχέδιο του Biden να δαπανήσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Το ερώτημα είναι, τι περιβαλλοντική πρόοδο μπορεί να καταφέρει ο Biden ως Αμερικάνος πρόεδρος; Καθώς η πανδημία και η στασιμότητα της οικονομίας έχουν τον πρώτο λόγο, θα καταφέρει ο Biden να αποκαταστήσει τις περιβαλλοντικές πολιτικές της εποχής του Ομπάμα;

Παρόλ'αυτά όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, προειδοποιεί η Kate Larsen του Rhodium Group, πως η ουσιαστική δράση θα απαιτήσει να προχωρήσουμε πέρα από τις πολιτικές της εποχής του Ομπάμα.

Oι σημαντικότεροι τομείς όπου ο Μπάιντεν θα μπορούσε να δράσει αμέσως - χωρίς νέα νομοθεσία από το Κογκρέσο:

Για αρχή, ο Μπάιντεν έχει ήδη υποσχεθεί να επανέλθει στη συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι την πρώτη ημέρα της διοίκησής του, και να ανακαλέσει την άδεια που επιτρέπει το έργο αγωγού Keystone XL.

Πέρα από αυτό, ο νέος πρόεδρος μπορεί γρήγορα να εκδώσει εκτελεστικές εντολές που θα φέρουν ανατροπές στην πολιτική, αναφέρει ο Burger. Από τα υπεράκτια ύδατα των των Ηνωμένων Πολιτειών στη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης