Ενέργεια

Αυξήθηκαν 11% τα κέρδη της RWE το εννεάμηνο – Στα 2,2 δισ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA

tags :
Αυξήθηκαν 11% τα κέρδη της RWE το εννεάμηνο – Στα 2,2 δισ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA
Επιβεβαίωσε την διανομή μερίσματος 0,85 ευρώ για το 2020
Η RWE AG ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/11/2020 ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους ενώ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της και την προγραμματισμένη αύξηση μερισμάτων για το έτος.
Η γερμανική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ από 1,97 δισεκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ήταν 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 891 εκατομμυρίων ευρώ προηγουμένως.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 762 εκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της για το 2020, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοσμένου Ebitda μεταξύ 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και του προσαρμοσμένου EBIT μεταξύ 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Προβλέψεις

Η RWE αναμένει ότι τα βασικά μεγέθη θα βρίσκονται στο ανώτερο εύρος των προβλέψεων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα μεταξύ 850 εκατομμυρίων ευρώ και 1,55 δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος.
Η RWE επιβεβαίωσε επίσης την προγραμματισμένη αύξηση μερίσματος σε 0,85 ευρώ ανά μετοχή για το 2020. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει το χαρτοφυλάκιο αιολικής και ηλιακής ενέργειας να φτάσει τα 10 gigawatts μέχρι το τέλος του έτους.
"Η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου το καλοκαίρι θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Markus Krebber.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης