Ενέργεια

Μεξικό: Υπό όρους η χορήγηση άδειας εξαγωγής LNG στην Sempra

Μεξικό: Υπό όρους η χορήγηση άδειας εξαγωγής LNG στην Sempra
Προϋπόθεση η αντιστάθμιση της υπερπροσφοράς φυσικού αερίου
Το Μεξικό θα δώσει στην τοπική μονάδα της αμερικανικής Sempra Energy μια άδεια εξαγωγής για εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο βορειοδυτικό Μεξικό, αρκεί η εταιρεία να αντισταθμίσει την υπερπροσφορά φυσικού αερίου στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Παρασκευή 13/11/2020.

Η Sempra είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η μεξικανική μονάδα IEnova βρίσκεται κοντά στην απόκτηση άδειας εξαγωγής για το εργοστάσιο LNG στον υπάρχοντα τερματικό σταθμό κοντά στη βορειοδυτική πόλη Ensenada.
Ο Πρόεδρος της χώρας Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζει να εγκρίνει την άδεια, δεδομένου ότι η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Comision Federal de Electricidad (CFE) ) δεν χρησιμοποιεί το καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το υπερβολικό φυσικό αέριο, όπως το χαρακτήρισε, στην περιοχή γύρω από τις ακτές του βόρειου Ειρηνικού,.

Τα εργοστάσια της CFE στην περιοχή καίνε πολύ μολυσμένο μαζούτ αντ 'αυτού.
Ο Lopez Obrador δήλωσε ότι οι συμβάσεις προμήθειας της προηγούμενης κυβέρνησης υποχρέωσαν την CFE να αγοράσει το φυσικό αέριο που δεν είναι απαραίτητο.

«Αν σταματήσουμε να αγοράζουμε όλο αυτό το αέριο που δεν χρησιμοποιείται και που πρέπει να πληρώσουμε και εάν (η Sempra) μας βοηθήσει να εξάγουμε αυτό το αέριο μέσω αυτού του εργοστασίου στο Ensenada, τότε θα δώσουμε την άδεια», δήλωσε ο Lopez Obrador.

Από τα σχόλια φάνηκε να μην υπάρχει ενδιαφέρον της κυβέρνησης να απαιτήσει από την IEnova να κατασκευάσει μια δεύτερη εγκατάσταση εξαγωγής LNG προτού εγκρίνει το εργοστάσιο στο Ensenada.
Ο Lopez Obrador είπε ότι ένα δεύτερο εργοστάσιο θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για την κατασκευή του.

Η άδεια εξαγωγής LNG θα ήταν η πρώτη του είδους της για ιδιωτική εταιρεία στο Μεξικό, με αρχική ικανότητα εξαγωγής περίπου 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως LNG.
Θα αποτελούσε επίσης πιθανώς ένα επικερδές μέσο πώλησης LNG σε αγορές στην Ασία, όπου οι τιμές του φυσικού αερίου είναι σημαντικά υψηλότερες από εκείνες της Αμερικής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης