Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 754.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Νοεμβρίου στα 488,7 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ της βενζίνης αυξήθηκαν απότομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 754.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Νοεμβρίου στα 488,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 127.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 230,2 εκατομμύρια βαρέλια, , ξεπερνώντας τις τις προβλέψεις για αύξηση 614.000 βαρελιών.
«Είναι μια υποστηρικτική αναφορά, αλλά όχι άγρια bullish. Αν υπάρχει απογοήτευση, είναι για την βενζίνη », δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο. "Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι."
Το προϊόν βενζίνης που παρέχεται από τα διυλιστήρια μειώθηκε κατά 9% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και υποχώρησε κατά 13% για ολόκληρο το έτος.

Ζήτηση

Η ζήτηση αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 142,6 εκατομμύρια βαρέλια, λίγο χαμηλότερα από τις προσδοκίες για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων αυξήθηκαν 1,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 78,7% της συνολικής χωρητικότητας


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης