Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: H EWE επενδύει 7 δισ. δολάρια για να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα

Γερμανία: H EWE επενδύει 7 δισ. δολάρια για να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα
Περισσότερα από τα μισά κεφάλαια θα δαπανηθούν για την επέκταση των ενεργειακών δικτύων και για την καθαρή ενέργεια
Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας EWE, στην οποία ο γαλλικός ιδιωτικός όμιλος Ardian κατέχει το 26%, θα επενδύσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να επεκταθεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να γίνει ουδέτερη άνθρακα έως το 2035, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7/12/2020.
Περισσότερα από τα μισά κεφάλαια θα δαπανηθούν για την επέκταση των ενεργειακών δικτύων και για την καθαρή ενέργεια όπως τα αιολικά πάρκα στην ξηρά και το υδρογόνο για τις βιομηχανίες.
Περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθούν στην ψηφιοποίηση ανέφερε η EWE.
Τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, που προορίζονται για την επόμενη δεκαετία, είναι διπλάσια από το ποσό που δαπάνησε η EWE τα τελευταία 10 χρόνια.

«Η EWE θα είναι ουδέτερη για το κλίμα έως το 2035. Στοιχηματίζουμε για την ανανεώσιμη και φιλική προς το κλίμα ενέργεια μελλοντικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stefan Dohler, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα αποχωρήσει σύντομα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στην Βρέμη. Η κίνηση έρχεται καθώς πολλοί από τους γερμανούς ανταγωνιστές της EWE, συμπεριλαμβανομένων των RWE και της Uniper, έχουν παρουσιάσει σχέδια για την αποξήρανση του άνθρακα μετά την απόφαση της Γερμανίας να εξαλείψει εντελώς την παραγωγή άνθρακα έως το 2038.

Ο Dohler είχε δηλώσει στο Reuters τον Ιανουάριο ότι η EWE έχει πρόσβαση σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε κεφάλαια για ανάπτυξη από την Ardian, η οποία αντικατέστησε την EnBW ως μέτοχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης