Πετρέλαιο

Στα 50 δολ/βαρέλι «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου στις αρχές του 2021 το Ιράκ

Στα 50 δολ/βαρέλι «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου στις αρχές του 2021 το Ιράκ
Πριν από δύο μήνες, ο Ismaael ανέμενε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να ανακάμπτουν ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του επόμενου έτους, χάρη στις συμφωνίες παραγωγής του ΟΠΕΚ +, αν και οι τιμές εξακολουθούν να είναι ασταθείς λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul Jabbar Ismaael το Σαββατοκύριακο.

«Οι τιμές βελτιώνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες στις διακυμάνσεις που προκαλούνται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Ο ιός έχει παραλύσει τις βιομηχανίες πετρελαίου, θέτοντάς τες σε κρίσιμη κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός πετρελαίου του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ.

Πριν από δύο μήνες, ο Ismaael ανέμενε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να ανακάμπτουν ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, βοηθώντας τη βιομηχανία πετρελαίου του Ιράκ και τα σχέδιά του για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Πώς επηρεάστηκε το Ιράκ

Το Ιράκ είναι μια από τις πιο εξαρτώμενες από το πετρέλαιο οικονομίες έχει δει τα έσοδα του προϋπολογισμού του να πέφτουν μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο. Τα έσοδα από το πετρέλαιο είναι κρίσιμα για το δημοσιονομικό εισόδημα του Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες δέχθηκε πίεση από τους συναδέλφους του ΟΠΕΚ + υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να σταματήσουν να εξαπατούν τις ποσοστώσεις παραγωγής τους και τελικά να αρχίσουν να συμμορφώνονται με τη συμφωνία του Οργανισμού.

Το Ιράκ έχει δεσμευτεί για τη συμφωνία, ο υπουργός επανέλαβε αυτό το Σαββατοκύριακο. Λίγες μέρες μετά τον ΟΠΕΚ + κατάφερε να συνάψει συμβιβαστική συμφωνία για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου στις αρχές του επόμενου έτους, παρουσιάζοντας ένα ενωμένο μέτωπο μιας ομόφωνης απόφασης μετά από ημέρες διαφωνιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης