Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Aύξηση 15 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος ρεκόρ στις εισαγωγές

ΕΙΑ: Aύξηση 15 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος ρεκόρ στις εισαγωγές
Αύξηση κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα βενζίνης
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν δραματικά την περασμένη εβδομάδα, με τα αποθέματα αργού να σημειώνουν άνοδο άνω των 15 εκατομμυρίων βαρελιών, καθώς οι εισαγωγές ενισχύθηκαν και οι εξαγωγές υποχώρησαν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 9/12/2020.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 15,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 4 Δεκεμβρίου έως 503,2 εκατομμύρια βαρέλια, η μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων αργού από τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο των αποθεμάτων, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, ανέφερε η ΕΙΑ.
Αυτό αύξησε τα αποθέματα των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ κατά 11,8 εκατομμύρια βαρέλια, τα περισσότερα σε μια εβδομάδα από ποτέ.
Οι ακαθάριστες εξαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια bpd στα μόλις 1,8 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2018, ενώ οι ακαθάριστες εισαγωγές αυξήθηκαν, αυξήθηκαν κατά 1,08 εκατομμύρια bpd.

«Αψηφά τα μαθηματικά η αγορά, σίγουρα», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής της Energy Futures στο Mizuho της Νέας Υόρκης. «Τα αμερικανικά διυλιστήρια τη στιγμή που κλείνουν τις εγκαταστάσεις πρέπει να αυξήσουν τις εισαγωγές κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα; Αυτό είναι γελοίο."
Οι αγορές αργού αντέδρασαν αμέσως στις ειδήσεις, με το αμερικανικό αργό και το Brent να αλλάζουν πορεία προς χαμηλότερες συναλλαγές. Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε 0,9%, στα 45,20 $ έως τις 11:02 π.μ. EST (1502 GMT).
Τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος ήταν επίσης σημαντικά υψηλότερα, με αποτέλεσμα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης στις ΗΠΑ να ενισχύουν τα κέρδη τουςκαθώς τα συμβόλαια πετρελαίου θέρμανσης έγιναν αρνητικά.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 237,9 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 151,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 424.000 bpd, καθώς τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατοστιαίες μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης