Τελευταία Νέα

Οι πέντε τάσεις που επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία της αιολικής ενέργειας στην βιομηχανία των ΗΠΑ το 2020

Οι πέντε τάσεις που επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία της αιολικής ενέργειας στην βιομηχανία των ΗΠΑ το 2020
Η αιολική ενέργεια συνεχίζει να είναι η κορυφαία πηγή παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Η.Π.Α

Αν και το 2020 ταλανίστηκε με μια τεράστια αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς για ολόκληρο τον κόσμο, στις ΗΠΑ η αιολική βιομηχανία συνέχισε να παρέχει αξιόπιστη, καθαρή και προσιτή ενέργεια για τον αμερικανικό λαό.

Η Nora Zacharski αναλύει ενδελεχώς στο evwind τους λόγους για την παραπάνω εξέλιξη, ρίχνοντας μια ματιά στις κορυφαίες τάσεις της βιομηχανίας του 2020 (μέχρι το Νοέμβριο).

Αύξηση αιολικής ενέργειας με ρυθμό ρεκόρ

Η πανδημία του COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη έργων ανέμου, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή, μεταφορά και εγκατάσταση έργων που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Παρ 'όλα αυτά, η αιολική βιομηχανία καταγράφει τα καλύτερα της χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση των νέων αιολικών εγκαταστάσεων κατά 117% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, εγκαθιστώντας 1.821 MW νέων αιολικών έργων. Από έτος σε έτος, η χώρα έχει προσθέσει 6.309 MW νέας αιολικής ενέργειας, την πιο πρόσφατη στους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Επιπλέον, όλα τα σημάδια δείχνουν ένα ισχυρό 2021, με 43.575 MW νέων αιολικών έργων είτε υπό κατασκευή είτε σε προηγμένη ανάπτυξη. Η αιολική βιομηχανία σημείωσε ρεκόρ κατασκευής το 2020 καθώς και 25.318 MW που κατασκευάστηκαν στο τέλος Ιουνίου. Η αιολική ενέργεια συνεχίζει να είναι η κορυφαία πηγή παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Η.Π.Α. και αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 7% της συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αιολική ενέργεια θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη του έθνους

Η αιολική βιομηχανία απασχολεί άμεσα 120.000 Αμερικανούς. Οι αιολικές θέσεις εργασίας αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται κατά την επόμενη δεκαετία και θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη του έθνους μετά την πανδημία. Το Bureau of Labor Statistics κατατάσσει τον τεχνικό ανέμου ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δουλειά του έθνους. Η εκτίμηση οικονομικών επιπτώσεων της Αμερικανικής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της AWEA βρίσκει ότι ο υπεράκτιος αιολικός τομέας έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει 57 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στην οικονομία των ΗΠΑ και να προσφέρει έως και 83.000 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2030.

Οι εταιρικοί πελάτες συνεχίζουν την εγγραφή της αιολικής ενέργειας

Για έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, η αγορά αιολικής ενέργειας είναι η νέα πραγματικότητα. Καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να επιτύχουν στόχους αειφορίας και να βελτιώσουν τις βασικές γραμμές, η ανανεώσιμη ενέργεια είναι ένας εύκολος τρόπος για την επίτευξη και των δύο στόχων.

Η έκθεση Wind Powers American Business της AWEA διαπίστωσε ότι οι εταιρείες αγόρασαν σχεδόν 17.000 MW αιολικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2019 και το 10% της αιολικής χωρητικότητας των ΗΠΑ παράγει ηλεκτρική ενέργεια για εταιρικούς πελάτες.

Σε μια εποχή όπου οι καταναλωτές προσπαθούν να υποστηρίξουν επιχειρήσεις που μοιράζονται τις αξίες τους, η αγορά αιολικής ενέργειας μπορεί να δώσει στις εταιρείες ένα πλεονέκτημα επίσης στη βιομηχανία.

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο προσιτές από ποτέ

Η τελευταία έκθεση εξοικονόμησης κόστους ενέργειας (LCOE), η οποία συγκρίνει το κόστος διαφόρων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας, διαπίστωσε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια ήταν οι σαφείς επιλογές παραγωγής ενέργειας χαμηλού κόστους σε ολόκληρη τη χώρα. Ανάλογα με την τοποθεσία, τα αιολικά πάρκα κυμαίνονται σε τιμή από 26 $ / MWh έως 54 $ / MWh (χωρίς επιδοτήσεις), καθιστώντας την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλότερου κόστους σε πολλά μέρη των ΗΠΑ. Από το 2009, το χερσαίο κόστος αιολικής ενέργειας έχει μειωθεί 70% και έχουν μειωθεί πρόσφατα με ρυθμό 5% ετησίως.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το κόστος κατασκευής ενός νέου αιολικού ή ηλιακού σταθμού είναι συχνά πιο οικονομικά βιώσιμο από το να συνεχίζει να αγοράζει ενέργεια από υπάρχουσες μονάδες που τροφοδοτούνται από ορυκτά καύσιμα.

Ο υπεράκτιος άνεμος διατηρεί τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης

Η εκτίμηση οικονομικών επιπτώσεων της Αμερικανικής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της AWEA διαπίστωσε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έως και 83.000 αμερικανικές θέσεις εργασίας έως το 2030. Οι πολιτικές προμηθειών συμβάλλουν στην εξασφάλιση επενδύσεων στη βιομηχανία που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας αμερικανικής αλυσίδας εφοδιασμού και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Συμπεράσματα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pew Research, σχεδόν το 80% των Αμερικανών δηλώνουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εστιάσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό τους στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή. Αν και πολλά έχουν αλλάξει φέτος, η αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξακολουθούν να έχουν σημαντικές ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, παρέχοντας παράλληλα καθαρή και χαμηλού κόστους ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης