Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε υψηλό εννέα μηνών το πετρέλαιο - Πάνω από τα 51 δολ. κινείται το Brent, στα 48,5 δολ. το αργό

Σε υψηλό εννέα μηνών το πετρέλαιο - Πάνω από τα 51 δολ. κινείται το Brent, στα 48,5 δολ. το αργό

To φθηνότερο δολάριο και η πτώση των αποθεμάτων στήριξαν τις τιμές

 

Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό εννέα μηνών ενισχύθηκε το πετρέλαιο την Πέμπτη 17/12/2020, καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία κατέγραψαν πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πρόοδος προς μια συμφωνία δημοσιονομικής τόνωσης και η ισχυρή ασιατική ζήτηση αύξησαν επίσης τις τιμές.

Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό 2-1 / 2 ετών κάτι το οποίο βοήθησε επίσης το πετρέλαιο, καθώς το αργό γίνεται φθηνότερο για αγοραστές σε άλλα νομίσματα.
Περί τις 18:20 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 0,57% στα 51,35 $ το βαρέλι έχοντας διαπραγματευτεί μέχρι τα 51,90 $.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ ενισχυόταν 0,75% στα 48,16 $ το βαρέλι, έχοντας διαπραγματευτεί μέχρι τα 48,59 δολάρια.
Και τα δύο συμβόλαια βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου.

Ισχυρή ζήτηση

«Όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν αισιόδοξα για τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο OANDA στη Νέα Υόρκη. " Τα αποθέματα σημείωσαν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση, τρία από τα διυλιστήρια της Ινδίας λειτουργούν σχεδόν με 100% χωρητικότητα, δείχνοντας ότι η ζήτηση αργού παραμένει ισχυρή και φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερα νομισματικά και φορολογικά κίνητρα, οδηγώντας το δολάριο χαμηλότερα και τα περισσότερα commodities πιο ψηλά.
" Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν την Πέμπτη την εκστρατεία τους για την παροχή εμβολίων COVID-19. «Φαίνεται να είναι μια πολύ καλύτερη εορταστική περίοδος από ό, τι θα περίμεναν οι περισσότεροι επενδυτές. Αλλά εάν οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να παραμείνουν τόσο υψηλές και να διατηρήσουν αυτά τα κέρδη εξακολουθούν να είναι αμφισβητήσιμες ενόψει της κατάρρευσης της ζήτησης που προκαλούν τα lockdowns», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen της Rystad Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης