Πετρέλαιο

Επιθεώρηση στον Πρίνο από την ΕΔΕΥ με τη συνδρομή καινοτόμων τεχνολογιών

Επιθεώρηση στον Πρίνο από την ΕΔΕΥ με τη συνδρομή καινοτόμων τεχνολογιών
Τα πλάνα της έρευνας - συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής και της λήψης και της μετάδοσης υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικών εικόνων - αποθηκεύτηκαν σε ασφαλείς διακομιστές στρατιωτικού επιπέδου
Σχετικά Άρθρα

Επιτυχώς ολοκλήρωσε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) την απομακρυσμένη επιθεώρηση στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων του Πρίνου και της Νοτίου Καβάλας.

Δηλώνοντας βροντερό «παρών» στις περίεργες συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, η ΕΔΕΥ συνεχίζει να εφαρμόζει και να προωθεί τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Η συνδρομή προηγμένων τεχνολογιών

Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που παρέχει η DNV GL, η ΕΔΕΥ, παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς, κατάφερε να πραγματοποιήσει την απομακρυσμένη επιθεώρηση. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το προσωπικό της πλατφόρμας της Energean και με τη χρήση κάμερας ζωντανής ροής, η οποία στέλνει τα βίντεο υψηλής ανάλυσης πίσω στο κέντρο της DNV GL στο Μιλάνο και στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΥ στην Αθήνα και εποπτεύθηκε από την ομάδα Υπεράκτιας Ασφάλειας της ΕΔΕΥ και ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα πλάνα της έρευνας - συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής και της λήψης και της μετάδοσης υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικών εικόνων - αποθηκεύτηκαν σε ασφαλείς διακομιστές στρατιωτικού επιπέδου.

Η διαδικασία αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλαισίου των πρωτοβουλιών της ΕΔΕΥ, οι οποίες καταδεικνύουν ότι η εταιρεία παραμένει σε εγρήγορση όσον αφορά στην ανταπόκριση με ευελιξία στο ρυθμιστικό της ρόλο ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους για τη χρήση καινοτόμων λύσεων στη βιομηχανία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Σδούκου: Η ΕΔΕΥ έχει αναπτύξει τεράστια τεχνογνωσία

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία παρακολούθησε τη διαδικασία δήλωσε ότι : «Η απομακρυσμένη επιθεώρηση στην πλατφόρμα του Πρίνου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης κοινής προσπάθειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΕΔΕΥ, για την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Η ΕΔΕΥ όχι μόνο εφαρμόζει εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές στον κλάδο αυτό, αλλά έχει αναπτύξει και τεράστια τεχνογνωσία την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, προσφέροντας σχετικές υπηρεσίες στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και επεκτείνοντας την γκάμα των δραστηριοτήτων της σε όλων των ειδών τα υπεράκτια έργα».

Στεφάτος: Νέα καινοτομία στο χαρτοφυλάκιο της ΕΔΕΥ

Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, σημείωσε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το προσωπικό της ΕΔΕΥ και ειδικά το τμήμα Υπεράκτιας Ασφάλειας το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την απομακρυσμένη επιθεώρηση. Προσθέτουμε έτσι στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μία ακόμη καινοτομία για την ασφάλεια στην εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι απομακρυσμένες επιθεωρήσεις συμπληρώνουν τις επιτόπιες, επιτρέποντας την διεξοδική και τακτική παρακολούθηση συγκεκριμένων θεμάτων σε βάθος χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Energean και τους εργαζομένους στον Πρίνο, για τη συνεργασία τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης