Πετρέλαιο

Novak: Η Ρωσία υποστηρίζει την αύξηση 500.000 βαρελιών/ημέρα από τον Φεβρουάριο

Novak: Η Ρωσία υποστηρίζει την αύξηση 500.000 βαρελιών/ημέρα από τον Φεβρουάριο
Στις 4/1 είναι προγραμματισμένη η νέα τηλεδιάσκεψη των μελών του Οργανισμού
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση για άλλα 500.000 βαρέλια ημερησίως αναμένεται να υποστηρίξει η Ρωσία από τον Φεβρουάριο στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Alexander Novak.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται πάνω από 50 δολάρια το βαρέλι, με την Μόσχα να θεωρεί ότι η τιμή του πετρελαίου μεταξύ 45 και 55 δολ/βαρέλι να θεωρείται το βέλτιστο επίπεδο που επιτρέπει την ανάκαμψη της παραγωγής πετρελαίου της, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά ως μέρος της συμφωνίας προμήθειας του ΟPEC+.

Η νέα προγραμματισμένη συνάντηση

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και άλλοι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου είχαν έρθει σε συμφωνία, προκειμένου να μειώσουν την  παραγωγή για να στηρίξουν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, καθώς η πανδημία COVID-19 έχει εξασθενίσει τη ζήτηση καυσίμων.

Μετά τη συμφωνία για μια παγκόσμια μείωση της προσφοράς τον Απρίλιο, ο ΟΠΕΚ + μείωσε σταδιακά τις περικοπές και αναμένεται τον Ιανουάριο να διαθέσει επιπλέον 500.000 bpd στην αγορά. Η ομάδα πραγματοποιεί την επόμενη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής στις 4 Ιανουαρίου, όταν αναμένεται να συζητήσει εάν θα κυκλοφορήσει άλλα 500.000 bpd τον Φεβρουάριο.

«Εάν η κατάσταση παραμείνει φυσιολογική και σταθερή, θα υποστηρίξουμε αυτήν τη θέση της αύξησης κατά 500.000 bpd» δήλωσε ο Novak.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία υποστήριξε μια σταδιακή αύξηση της παραγωγής για να αποφύγει την ισοπέδωση της αγοράς. Ο Οργανισμός είχε αρχικά συμφωνήσει να αυξήσει την παραγωγή του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο, αλλά αποφάσισε μια μικρότερη αύξηση στη συνάντησή του στις αρχές του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης