Τελευταία Νέα

Νέοι νόμοι για τις ΑΠΕ στην Γερμανία από 1/1/2021

Νέοι νόμοι για τις ΑΠΕ στην Γερμανία από 1/1/2021
Ο νόμος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιέχει τους νέους όρους-πλαίσιο για τη μελλοντική επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η νέα νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Ο νόμος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιέχει τους νέους όρους-πλαίσιο για τη μελλοντική επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier, δήλωσε: «Η τροπολογία 2021 του EEG θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021 όπως είχε προγραμματιστεί».

«Το νέο EEG δημιουργεί το πλαίσιο με το οποίο μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο 65% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 και της ουδετερότητας των αερίων του θερμοκηπίου στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία πριν από το 2050».

Τεκτονικές αλλαγές στην χρήση ενέργειας

Ο νόμος ορίζει την ταχύτητα με την οποία η αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά, θα επεκταθούν τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε ο στόχος του 65% να επιτευχθεί έως το 2030. Επιπλέον, κάθε χρόνο, θα χρησιμοποιείται μια αυστηρή διαδικασία παρακολούθησης για να ελέγχεται εάν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επεκτείνονται στην επιθυμητή ταχύτητα.

Η αυτοκατανάλωση όλων των ηλιακών συστημάτων θα ενισχυθεί και θα απλοποιηθεί, οι απαιτήσεις για ψηφιοποιήση θα αναπτυχθούν περαιτέρω.

Τα ηλιακά συστήματα που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για χρηματοδότηση στο τέλος του έτους μετά από 20 χρόνια χρηματοδότησης, λαμβάνουν μια μη γραφειοκρατική και απλή λύση, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι χερσαίες ανεμογεννήτριες των οποίων η περίοδος χρηματοδότησης λήγει, θα πρέπει να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαγωνισμούς παρακολούθησης που διαρκούν έως το 2022. Ωστόσο, τα παραπάνω απαιτούν έγκριση από την Επιτροπή της ΕΕ βάσει του νόμου περί κρατικών ενισχύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης