Πετρέλαιο

IHS Markit: Η ζήτηση πετρελαίου δεν θα έχει ανακάμψει πλήρως έως το 2022

IHS Markit: Η ζήτηση πετρελαίου δεν θα έχει ανακάμψει πλήρως έως το 2022
Συμβαδίζουν οι προσδοκίες ΙΕΑ - OPEC για την ζήτηση πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Έναν χρόνο περίπου θα χρειαστεί προκειμένου η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να επιστρέψει τα προ – COVID επίπεδα, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της IHS Markit, Daniel Yergin, παρωρώντας συνέντευξη στο Al Arabiya. Το εν λόγω χρονικό διάστημα προσδιορίζεται έως τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Οι προσδοκίες του Yergin για ζήτηση πετρελαίου ευθυγραμμίζονται περίπου με τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) και του ΟΠΕΚ, οι οποίοι δεν αναμένουν ότι η ετήσια ζήτηση πετρελαίου θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από τον κορωνοϊό το επόμενο έτος, παρά την προβλεπόμενη αύξηση σε σύγκριση με τη φετινή κατάπτωση.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη χαμηλή ζήτηση για καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών θα αντιπροσωπεύει το 80% την επόμενη χρονιά στη ζήτηση πετρελαίου σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ανέφερε ο IEA στην μηνιαία έκθεση για την αγορά πετρελαίου στις αρχές του μήνα.

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου για το τρέχον έτος και στη συνέχεια στην Μηνιαία Έκθεση για την Αγορά Πετρελαίου για το Δεκέμβριο, αναμένοντας τη ζήτηση πετρελαίου το 2021 στα 95,89 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μειωμένη κατά 410.000 βαρέλια την ημέρα από την πρόβλεψή της στα 96,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το Νοέμβριο.

Το σχιστόλιθο των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την IHS Markit, η παραγωγή σχιστόλιθου θα παραμείνει σχετικά αμετάβλητη στα περίπου 11 εκατομμύρια bpd έως τα τέλη του 2021, πριν αρχίσει να αυξάνεται, αλλά θα αυξηθεί με πολύ πιο μέτριο ρυθμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης