Πετρέλαιο

Trafigura: «Όχημα» τα εμβόλια για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου - Η εκτίμηση για το 2021

Trafigura: «Όχημα» τα εμβόλια για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου - Η εκτίμηση για το 2021
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρά τη συνεχιζόμενη ανησυχία για το μέλλον της ζήτησης
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου το επόμενο έτος αναμένει η Trafigura χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι θα αυξήσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου στα 55-60 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με την Argus Media, επικαλούμενη τον επικεφαλής οικονομολόγιο της εταιρείας Saad Rahim.

«Έχει σημειωθεί ισχυρή ανάκαμψη σε πολλά μέρη - σίγουρα στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, για παράδειγμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν σε ορισμένα σημεία, αλλά αναμένουμε ισχυρό comeback» τόνισε χαρακτηριστικά.

H παγκόσμια ζήτηση

Η ζήτηση πετρελαίου της Κίνας έχει ανακάμψει σίγουρα, με τα ποσοστά επεξεργασίας στα κινεζικά διυλιστήρια να φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Η ζήτηση στην Ινδία είναι επίσης σταθερή καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν προσωπικά και όχι μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξάνοντας τη ζήτηση για βενζίνη.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη ταλανίζεται ιδιαίτερα από τα κρούσματα του κορωνοϊού, με πολλές χώρες να ανακοινώνουν όλο και σκληρότερα μέτρα και τοπικά lockdown, έτσι ώστε να αναχαιτιστεί σημαντικά η εξάπλωσή του.

Αισιοδοξία

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Trafigura είναι αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον του πετρελαίου, σημειώνοντας μέτρα τόνωσης που εφαρμόστηκαν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ένα εκκρεμές πακέτο ανακούφισης από την κρίση που συζητήθηκε από τους νομοθέτες των ΗΠΑ. Αναφορικά με τη Λιβύη, απέρριψε τη προσθήκη 1,2 εκατομμύρια bpd στην παραγωγή πετρελαίου στο σύνολο του ΟΠΕΚ σε μια εποχή που το καρτέλ προσπαθεί να διατηρήσει την παραγωγή χαμηλότερη για τιμές υψηλότερες.

Πράγματι, με την εισροή του πετρελαίου της Λιβύης στις αγορές, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρά τη συνεχιζόμενη ανησυχία για το μέλλον της ζήτησης. Οι κυριότεροι κινητήριες δυνάμεις του ράλι ήταν θετικές αναφορές για τα εμβόλια και η ζήτηση ανακάμπτει στην Ασία, ιδίως στην Κίνα και την Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης