Τι περιλαμβάνει η στροφή των 2 δισ. δολ. της Trafigura στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τι περιλαμβάνει η στροφή των 2 δισ. δολ. της Trafigura στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Nala θα επικεντρωθεί σε αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήδη η Trafigura

Ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εμπόρους πετρελαίου στον κόσμο, η Trafigura κάνει άλμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικότερα, σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να αγοράσει 2 GW ηλιακών, αιολικών και έργων αποθήκευσης ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Ο όμιλος που εδρεύει στη Γενεύη έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την IFM Investors, έναν διαχειριστή κεφαλαίων με περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων σε υποδομές παγκοσμίως, για τη δημιουργία κοινοπραξίας Nala Renewables.

Οι δράσει της Nala Renewables

Η Nala θα επικεντρωθεί σε αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήδη η Trafigura, κυρίως την Ευρώπη, την Ασία και ορισμένες αναδυόμενες αγορές, αναπτύσσοντας έργα από το μηδέν. Επίσης, θα προχωρήσει στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών, ενώ αναμένει να επενδύσει περίπου 2 δισ. δολάρια έως το 2025.

Ο Jeremy Weir, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Trafigura, δήλωσε ότι ο ρυθμός ηλεκτροδότησης σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να αναδυθούν ως τρίτος πυλώνας στην επιχείρησή της, παράλληλα με τα βασικά μέταλλα και τις μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξηθούν γρήγορα και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της επιχείρησής μας. Θα είναι ένα τεράστιο asset των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο κ. Weir στους Financial Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης