Τελευταία Νέα

Εταιρία κοινής ωφέλειας ύδρευσης μπαίνει σε επένδυση - μαμούθ στα φωτοβολταϊκά

Εταιρία κοινής ωφέλειας ύδρευσης μπαίνει σε επένδυση - μαμούθ στα φωτοβολταϊκά
Αναμένεται να παραχθούν πάνω από 17 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως και ανήκουν στην εταιρία κοινής ωφέλειας South Water S.A.
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την προκατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος 12 MW στο Happy Valley Reservoir κοντά στην Αδελαΐδα, από την κρατική South Water SA.

Συγκεκριμένα, η πρώτη από περισσότερες από 30.000 φωτοβολταϊκές μονάδες έχει ήδη εγκατασταθεί σε μια περιοχή 12 στρεμμάτων δίπλα σε μια δεξαμενή στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.
Οι μονάδες αναμένεται να παράγουν πάνω από 17 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Χαρακτηριστικά του έργου

Η South Water σημείωσε ότι το έργο διαθέτει ηλιακές μονάδες Maverick που παράγονται από την Αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας 5B.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλιακή συστοιχία. Ο διευθύνων σύμβουλος David Ryan δήλωσε ότι το έργο θα αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Η εγκατάσταση του Happy Valley αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021. Η έναρξη της εγκατάστασης έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κατασκευής της Melbourne Water τον Ιανουάριο σε ηλιακό αγρόκτημα 19 MW σε εργοστάσιο της βικτοριανής πολιτείας.

Επενδύσεις

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 228 εκατ. δολ για την εγκατάσταση περισσότερων από 500.000 ηλιακών μονάδων που παράγουν περίπου 242 GWh πράσινης ενέργειας και 34 MWh αποθήκευσης ενέργειας κάθε χρόνο σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, ο CEO της εταιρεία ανέφερε ότι: «Ο θετικός αντίκτυπος του ουδέτερου ενεργειακού μέλλοντός μας θα είναι επίσης το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, με τη συνολική εκτιμώμενη μείωση των εκπομπών να ισοδυναμεί με φύτευση 7 εκατομμυρίων δέντρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης