Πετρέλαιο

Baker Hughes : Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes : Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 3 σε 351 την εβδομάδα έως τις 30 Δεκεμβρίου

 

Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα στο καλύτερο τρίμηνο για την ενίσχυση του αριθμού των εγκαταστάσεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2017 καθώς οι παραγωγοί επιστρέφουν στις γεωτρήσεις με τις τιμές του αργού να κινούνται πάνω από 45 $ το βαρέλι.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά 3 σε 351 την εβδομάδα έως τις 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co.
Τον Δεκέμβριο, ο συνολικός αριθμός των εξέδρων αυξήθηκε κατά 31, η Πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση του. Για το τρίμηνο, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 90, η μεγαλύτερη άνοδος από το δεύτερο τρίμηνο του 2017 όταν αυξήθηκε κατά 116 εξέδρες.
Σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 454. Αυτό συγκρίνεται με μείωση 278 εγκαταστάσεων το 2019 και αύξηση 154 το 2018. Ο αριθμός των πλατφορμών λειτουργίας έχει αυξηθεί από τον Αύγουστο, όταν έφτασε στο ρεκόρ των 244, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes . Η Baker Hughes ανακοίνωσε τα στοιχεία μετρήσεων στη Βόρεια Αμερική δύο ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω των διακοπών της Πρωτοχρονιάς την Παρασκευή.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 267 αυτήν την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, ενώ οι εξέδρες αερίου παραμένουν αμετάβλητες στις 83, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.
Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε περίπου 48 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα και έχει φτάσει κατά μέσο όρο περίπου στα 39 δολάρια το βαρέλι το 2020. Παρόλο που η σύμβαση πετρελαίου μειώθηκε περίπου 20% από τις αρχές του έτους, ήταν ακόμα περίπου 160% πάνω τους τελευταίους οκτώ μήνες με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες οικονομίες και η ενεργειακή ζήτηση θα επιστρέψουν. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει αρκετές ενεργειακές εταιρείες να αυξήσουν τις γεωτρήσεις. Οι περισσότερες εταιρείες ενέργειας σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες το 2021 καθώς παραμένουν επικεντρωμένες στη βελτίωση των κερδών και όχι μόνο στην αύξηση της παραγωγής. Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 433. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης