Χρηματιστήριο & Αγορές

Oι μικρές εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου με επενδυτικό ενδιαφέρον

Oι μικρές εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου με επενδυτικό ενδιαφέρον
Η τιμή πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 55- $ 60 $ στα τέλη του 2021 σύμφωνα με το totalmarketsolutions.com
Σχετικά Άρθρα

Το 2020  με τους οικονομικούς περιορισμούς του Covid-19 χτύπησε σκληρά τη ζήτηση πετρελαίου και οι διαφωνίες του ΟΠΕΚ +  συνέβαλαν στην πτώση μιας άνευ προηγουμένου αρνητικής τιμής του πετρελαίου σύμφωνα με το totalmarketsolutions.com.

Ωστόσο, η διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη προσφέρει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα το νέο έτος και την ανοικοδόμηση της οικονομίας. 

Το ερώτημα είναι εάν η συνήθης διαδικασία εξερεύνησης θα συνεχιστεί καθώς η BP, η Shell και άλλοι δεν έχουν την ίδια «δίψα» για αποθέματα όπως πριν. Ωστόσο, η κερδοσκοπία θα συνεχιστεί σίγουρα, αλλά το ερώτημα είναι αν οι επενδυτές μπορούν ακόμα να «σορτάρουν» τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου με την ελπίδα να κερδίσουν και το 2021.

Σύμφωνα με το @TMsreach η τιμή πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 55- $ 60 $ στα τέλη του 2021.

Καθώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει τους επόμενους 12 μήνες για τους επενδυτές, το @TMsreach προτείνει μια σειρά μικρών εταιριών, που ανήκουν στον κλάδο των penny stocks.

Αυτές είναι : 

Block Energy

Η Block Energy (AIM: BLOE), η εταιρεία παραγωγής και ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επικεντρώθηκε στη χώρα της Γεωργίας

Η Block επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός συνόλου περιουσιακών στοιχείων κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, ιδίως το πεδίο West Rustavi, το οποίο παρήγαγε 50 Mbbls ελαφρού sweet αργού.

Προϋπόθεση της εταιρείας ήταν η εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας γεωτρήσεων στη Γεωργία για να «ανοίξει» τα 38 MMbbls 2C ενδεχόμενων πόρων πετρελαίου και 608 BCF 2C ενδεχόμενων πόρων φυσικού αερίου.
Επιτεύχθηκε συμφωνία με έναν γεωργιανό φορέα εκμετάλλευσης για την απορρόφηση του φυσικού αερίου West Rustavi και η υποδομή ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, με σκοπό να εξυπηρετήσει την ισχυρή αγορά ενέργειας της Γεωργίας: η χώρα βασίζεται στο φυσικό αέριο για το 40% της συνολικής χρήσης της ενέργειας και επιθυμεί να περιορίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. 

Νωρίτερα φέτος, η Block εξασφάλισε μια συμφωνία με τη Schlumberger για την απόκτηση αδειών, η οποία παλαιότερα λειτουργούσε δίπλα στο West Rustavi. Τα νέα πεδία αυξάνουν την έκταση εκμετάλλευσης της Block κατά περισσότερο από 30 φορές, ενισχύουν την παραγωγή της εταιρείας κατά περισσότερα από 200 bopd ( βαρέλια ανά ημέρα) και ανοίγουν μια πληθώρα νέων ευκαιριών. 

Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν το Block XIB, το πιο παραγωγικό μπλοκ της Γεωργίας και αυξάνουν τα αποθέματα πετρελαίου της εταιρείας του φυσικού αερίου κατά 64 εκατομμύρια boe (ισοδύναμα βαρέλια πετρελαίου),  Η Block ολοκλήρωσε την εξαγορά τον Νοέμβριο toy 2020.

Αφού η Block Energy του 2019 έχει ενισχύσει την παρουσία της στη Γεωργία φέτος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της πολύ διευρυμένης βάσης περιουσιακών στοιχείων της μπορεί να παρουσιάσει επενδυτικό ενδιαφέρον, αποτελώντας προς το παρόν penny stock.

Echo Energy 

Η Echo Energy Plc (AIM: ECHO), μια εταιρεία γεώτρησης και παραγωγής με επίκεντρο το φυσικό αέριο με περιουσιακά στοιχεία στη νότια Αργεντινή, ολοκλήρωσε ένα δύσκολο 2020 με μια σειρά ενδιαφερόντων ανακοινώσεων.

Η Echo έχει συγκεντρώσει ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων, προσεκτικά ισορροπημένο μεταξύ της γεώτρησης και της παραγωγής στη Παταγονία.
Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 19% στην άδεια διερεύνησης Tapi Aike, ένα σύμπλεγμα κοιτασμάτων φυσικού αερίου που δεν έχει αναπτυχθεί από τη δεκαετία του 1970.
Η Echo έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα παλαιού τύπου και πρόσφατα τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για να εντοπίσει περισσότερους από 40 δυνητικούς πόλους κοιτασμάτων σε όλο τον τομέα, ο οποίος έχει υποψήφιους πόρους 6.0 Tcf (Pmean). 

Η Echo έχει επίσης το 70% για την άδεια Santa Cruz Sur, η οποία διαθέτει 12 πεδία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου με αποθέματα 1P 4,3 MMboe και 2P αποθεματικά 13,7 MMboe.

Και οι δύο άδειες παρέχονται λόγω της ισχυρής υπάρχουσας υποδομής που επιτρέπει την έγκαιρη παράδοση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τοπικές, εγχώριες και διεθνείς εξαγωγικές αγορές.
Η πανδημία είχε αναγκάσει το κλείσιμο ορισμένων πηγαδιών  στη Santa Cruz, αλλά επανήλθε στην παραγωγή σύμφωνα σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας τον Δεκέμβριο.

Οι δραστηριότητες σε άλλες περιοχές στη Santa Cruz συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους: η μέση ημερήσια παραγωγή για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 17 Νοεμβρίου 2020 ήταν 1.990 boepd -βαρέλια ισοδυναμου πετρελαίου(συμπεριλαμβανομένου του 10,3 MMscf φυσικού αερίου).
Η Echo είναι η πρώτη που μετακινείται στη σχετικά ανεξερεύνητη λεκάνη της Νότιας Αμερικής. Με την τιμή της μετοχής που δεν έχει μεταβληθεί πολύ πέρα από το 0,5p από τότε που οι μετοχές του πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη άνοιξη, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το ρημπάουντ της επιχείρησης.

Eco (Atlantic)

Με σημαντικά ενδιαφέροντα στα ύδατα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας και της Ναμίμπια, που γίνεται γρήγορα εστία για τη βιομηχανία γωτρήσεων , η Eco (Atlantic) Oil & Gas (AIM: ECO) είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο υποτιμημένες μετοχές υδρογονανθράκων

Η Eco κατέχει μερίδιο 15% στην άδεια Orinduik στην υπεράκτια Γουιάνα, στην οποία η Total και η Tullow Oil έχουν επίσης συμφέροντα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του CPR τον Φεβρουάριο, η Orinduik μπορεί να διαθέτει δυναμικότητα 5,14 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Η ανάλυση τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε ότι η δεξαμενή είχε βαρύτερο βαθμό από το αναμενόμενο, με υψηλά επίπεδα θείου, τα οποία οι αγορές υποδέχθηκαν με κάποια απογοήτευση, οδηγώντας σε σταδιακή πτώση της μετοχής της Eco. 

Η Eco έχει υποστηρίξει ότι το αργό που έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα φαίνεται να μην είναι παρόμοιο με τα εμπορικο βαρύ αργό που παράγεται προς το παρόν στη Βόρεια Θάλασσα, στον Κόλπο του Μεξικού, στη Βραζιλία, στη Βενεζουέλα και στην Αγκόλα, άποψη που έγινε αποδεκτή από τους αναλυτές στο Peel Hunt, οι οποίοι θεωρούν το πρόγραμμα γεώτρησης της Eco  το 2021 στη Γουιάνα ως μία από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές του νέου έτους.

Η Eco έχει επίσης από 47,2% έως 85% συμμετοχικά συμφέροντα σε τέσσερις άδειες στην λεκάνη Walvis στα ανοικτά των ακτών της Ναμίμπια, οι οποίες επανεκδόθηκαν με επιτυχία τον Νοέμβριο.
Συνολικά οι άδειες καλύπτουν περισσότερα από 28.500km2 με δυνατότητα για περισσότερους από 2,36 δις μελλοντικούς πόρους P50 και καθιστούν την Eco το δεύτερο μεγαλύτερο χειριστή στη λεκάνη μετά την ExxonMobil. Άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Total και η Shell, κινούνται σε αυτό το γιγαντιαίο πεδίο, το οποίο προσφέρει δυνητικά δύο δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Στα προσωρινά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα, η Eco ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί πλήρως το μερίδιό της στο επερχόμενο πρόγραμμα γεώτρησης Orinduik, με 17,2 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες περικοπές κόστους λόγω της πανδημίας μειώνοντας το γενικό και διοικητικό κόστος κατά περίπου 70% σε σύγκριση με την αντιστοιχη περίοδο των 6 μηνών του 2019.
Τον Σεπτέμβριο, η Peel Hunt έδωσε στην Eco τιμή - στόχο τιμής 100p, έναντι της επικρατούσας τιμής 22,7p ανά μετοχή. Με την τιμή να είναι ακόμα σε παρόμοιο επίπεδο με τον Ιούλιο σήμερα, η εταιρεία φαίνεται σημαντικά υποτιμημένη.

Nostra Terra Oil and Gas 

Η πετρελαϊκή βιομηχανία του Τέξας  έχει πληγεί σοβαρά φέτος εξαιτίας της φιλοσοφία της αγοράς του αμερικανικού κλάδου fracking που εκτίθεται σκληρά από την πτώση των τιμών.
Η Nostra Terra Oil and Gas Company Plc (AIM: NTOG) είναι ένας σχετικά νέος φορέας στην περιοχή που επιδιώκει να διαμορφώσει μια πιο πειθαρχημένη αναπτυξιακή στρατηγική.
Εταιρεία γεώτρησης και παραγωγής με περιουσιακά στοιχεία στη λεκάνη Permian και στο Ανατολικό Τέξας, η Nostra αναζητά εξαγορές χαμηλού κόστους σε αποδεδειγμένες περιοχές παραγωγής κατάλληλες για την εφαρμογή προηγμένων τεχνικών γεώτρησης, ικανές να φτάσουν σε δεξαμενές και έτσι να κλιμακώσουν την παραγωγή αποτελεσματικά.
Το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι  το Mesquite (κατέχει το 100%) που βρίσκεται στο ανατολικά της λεκάνης Permian, το οποίο έχει εκτιμήσει τα ανακτήσιμα αποθέματα σε 2,4 mmbbls.
Η Nostra έχει επίσης το 100% στην Pine Mills, μια πετρελαιο-παραγωγική περιοχή 2.400 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Wood County, ανατολικό Τέξας.
Και τον Σεπτέμβριο η εταιρεία απέκτησε  το 100% στις πετρελαιοπηγές Caballos Creek στο Νότιο Τέξας, με αποδεδειγμένα πηγάδια των οποίων η ζωή μπορεί να επεκταθεί για περίπου 16 έως 32 χρόνια.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της Nostra «αφηγούνται» την ιστορία ενός έτους. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου είχε θετική πορεία για τη Nostra, δίνοντας στην εταιρεία ευκαιρίες να συνεχίσει τη στρατηγική της για επέκταση του χαρτοφυλακίου παραγωγής χαμηλού κόστους και χαμηλού κινδύνου κατά τη διάρκεια χαμηλότερων αποτιμήσεων περιουσιακών στοιχείων. Τον Απρίλιο, η εταιρεία διαπραγματεύτηκε ένα αγρόκτημα σύμφωνα με το οποίο ένας τρίτος επενδυτής θα χρηματοδοτήσει ένα νέο πηγάδι στο Pine Mills, με τη Nostra να έχει συμμετοχή 32,5%. Και τον Σεπτέμβριο η εταιρεία εξαγόρασε τις πετρελαιοπηγές Caballos Creek και υπέγραψε μια συμφωνία για ένα επιπλέον περιουσιακό στοιχείο κοντά στην Permian, με 15 υπάρχοντα πηγάδια.

Petrofac 

Ο όμιλος πετρελαϊκών υπηρεσιών Petrofac (LSE: PFC) έχει εφαρμόσει ένα σοβαρό - και συνεχιζόμενο - πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους έως το 2020, το οποίο μπορεί να επιβραβευθεί υπό ευνοϊκότερους όρους το επόμενο έτος. Η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαχειρίζεται υποδομές για τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι ένας καθιερωμένος εργολάβος για τις εθνικές εταιρείες πετρελαίου σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μια ενημέρωση πριν από το κλείσιμο των συναλλαγών που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου έδειξε πόσο σκληρό ήταν το 2020 για την Petrofac.
Η εταιρεία αναμένει έσοδα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, και προειδοποίησε ότι τα ετήσια αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν τον Φεβρουάριο  θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα». Το κόστος θα μειωθεί κατά επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, επιπλέον της μείωσης των 125 εκατομμυρίων δολαρίων του τρέχοντος έτους. (Η εταιρεία ανέστειλε το μέρισμα φέτος και περικόπτει το διεθνές εργατικό δυναμικό της κατά ένα πέμπτο 11.500 άτομα.) Η υστέρηση παραγγελιών στα τέλη Νοεμβρίου του 2020 ήταν 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένη από 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το τέλος του 2019.

Και οι παραγγελίες του τρέχοντος έτους μειώθηκαν  από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Petrofac έχει πράγματι ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο παραγγελιών για το επόμενο έτος, με 3 δισεκατομμύρια δολάρια εξασφαλισμένων εσόδων, καθώς και μια σειρά περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραγγελίες που έχουν προγραμματιστεί για ανάθεση. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει μειωθεί από 400p στις αρχές του 2020 σε 165p και αυτό αντιπροσωπεύει μια ανάκαμψη από τα χαμηλά των 106,5p το Σεπτέμβριο. Έχει προοπτικές να κινηθεί υψηλότερα αν το 2021 η Petrofac  αποδείξει ότι έχει ξεπεράσει την «καταιγίδα».

President Energy 

Η Πρόεδρος Energy Plc (LSE: PPC), η εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που επικεντρώθηκε στην Αργεντινή, πέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή της να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της φέτος. Μια ενημέρωση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ανέφερε ότι η καθαρή παραγωγή της President έχει πλέον φτάσει τα 4.000 boepd, περισσότερο ή ομοιόμορφα, μεταξύ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, από το μέσο όρο των 2.747 boepd που ανακοινώθηκαν στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της εταιρείας στις 30 Ιουνίου, το οποίο ήταν ήδη μια αύξηση 14pc πάνω από το ποσοστό του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης εξασφαλίστηκε μέσω ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου μήκους 16 χλμ. Συνδεδεμένου με το πεδίο υπόγειου φυσικού αερίου της Estancia Vieja, η οποία επέτρεψε αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου έως και 2000 boepd. 

Τα σχέδια περιλαμβάνουν γεώτρηση δύο ή τριών πετρελαιοπηγών κάθετης ανάπτυξης το 2021 στο πεδίο Dos Puntitas, μέρος της παραχώρησης Puesto Guardian, γεωτρήσεις με την άδεια του Rio Negroκ αι απόκτηση μπλοκ εξερεύνησης στην Angostura. Η αύξηση της παραγωγής συνδυάζεται με πρόσφατες αυξήσεις τόσο στην τιμή του πετρελαίου όσο και στις τιμές του φυσικού αερίου της Αργεντινής: η εταιρεία έλαβε περισσότερα από 40 $ ανά βαρέλι για την παραγωγή του Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, με τις τιμές του φυσικού αερίου να φτάνουν τα 2,10 $ ανά MMBtu. Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας να μειώσει το διοικητικό κόστος κατά 31%. Η President έχει καταφέρει να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την αιώνια κρίση χρέους της Αργεντινής, η οποία συνεχίζει να απειλεί την υποτίμηση του πέσο. Ωστόσο, φέτος, η χώρα αναδιάρθρωσε επιτυχώς 65 δισεκατομμύρια δολάρια εξωτερικού χρέους με ιδιώτες πιστωτές και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή δανείου  του ΔΝΤ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Αργεντινή έδειξε επίσης τη δέσμευσή της στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας - έσοδα από τα οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσει στην αποπληρωμή του εθνικού χρέους - μέσω ενός σχεδίου για τον καθορισμό των τοπικών τιμών πετρελαίου στα 45 $ το βαρέλι. Η Trafigura, ο γίγαντας εμπορευμάτων και εφοδιαστικής, έδειξε εμπιστοσύνη στην President και τη θέση της στην Αργεντινή, νωρίτερα φέτος, καθώς έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχο της εταιρείας, με μερίδιο 16%.

Prospex Energy

Η Prospex Energy Plc (AIM: PXEN) - μετονομάστηκε φέτος από Prospex Oil and Gas Plc - μοιάζει με ένα σταθερό στοίχημα χαμηλού κόστους για τους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η εταιρεία είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκές επενδυτικές ευκαιρίες με «μια ιδιαίτερη προτίμηση στην γεώτρηση και έρευνα τελευταίας φάσης, 

Φέτος, η Prospex είχε συμμετοχή 49,9% για το έργο ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου El Romeral στη νότια Ισπανία, το οποίο περιλαμβάνει τρία φρεάτια παραγωγής με αποθέματα 2P 0,30 Bcf, 11 με προοπτικές 90 Bcf ακαθάριστων πόρων και ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας 8,1 MW σε συνεργασία με την General Electric. Ένα άλλο ισπανικό περιουσιακό στοιχείο, το έργο Tesorillo στην επαρχία του Cadiz, εκτιμά τους ακαθάριστους υποψήφιους πόρους  σε 830 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και δύο άδειες εξερεύνησης πετρελαίου

Αρκετοί πιθανοί στόχοι αερίου έχουν εντοπιστεί μέσω της ερμηνείας των 2D σεισμικών δεδομένων. Η Prospex έχει επίσης συμμετοχή 17% στην άδεια Podere Gallina στην παραγωγική λεκάνη Po Valley της Ιταλίας, ένα αποδεδειγμένο σύστημα υδρογονανθράκων όπου έχουν διανοιχθεί περισσότερα από 5.000 πηγάδια. Η εταιρεία αναμένει την πρώτη παραγωγή στο πεδίο αερίου Selva Malvezzi με αρχικό ρυθμό έως 150.000 scm / ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η Podere Gallina έχει 13,4 BCF P50 αποθεματικά, ακαθάριστους ενδεχόμενους πόρους 14,1 BCF 2C και ακαθάριστους προοπτικούς πόρους 88,2 BCF στην καλύτερη εκτίμηση.

Η Prospex Energy PLC ανακοίνωσε επίσης, μετά από προηγούμενες κοινοποιήσεις, ότι έχει ληφθεί κανονιστική έγκριση για την απόκτηση συμμετοχής 49,9% στην El Romeral, μια ολοκληρωμένη λειτουργία παραγωγής φυσικού αερίου και σταθμού παραγωγής ενέργειας στη νότια Ισπανία.

Union Jack Oil 

Η Union Jack Oil (AIM: UJO) άντεξε το 2020 καλύτερα από τους περισσότερους στον τομέα, αναπτύσσοντας υπομονετικά τρία κορυφαία περιουσιακά στοιχεία στα East Midlands, Humber Basin και East Yorkshire.
Η εταιρεία έχει αυξήσει το ενδιαφέρον της για την άδεια PEDL253 στο Biscathorpe σε 30pc, ένα πεδίο on-trend με προοπτικές φυσικού αερίου στα Keddington, Saltfleetby και Louth και North Somercotes 6,69 MMbbls, και σχεδιάζει ένα παράπλευρο στο πηγάδι Biscathorpe-2 της άδειας.
Επίσης, αύξησε το ενδιαφέρον του για τις άδειες PEDL180 και PEDL182 στο Wressle στα 40pc, με προγραμματισμένες εργασίες για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, τα πιο σημαντικά νέα για την Union Jack ήρθαν νωρίτερα αυτό το μήνα, με την ανακοίνωση ότι η γεώτρηση WNB1Z στην άδεια PEDL183 στο West Newton, στην οποία η εταιρεία έχει συμμετοχή 16,665%, αντιμετώπισε μια δεξαμενή με υδρογονάνθρακα 62 μέτρων με τον στόχο για το «Kirkham Abbey», να ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες η οποία, θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του Ηνωμένου Βασιλείου από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το πηγάδι WNB1Z βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα νότια από την ανακάλυψη WNA-1 της άδειας και τα πηγάδια αξιολόγησης WNA-2, τα οποία είναι σε εξέλιξη με το υπεράκτιο συγκρότημα φυσικού αερίου Hewett. Η  Union Jack αξιολογεί τη συσχέτιση μεταξύ των αποτελεσμάτων WNA-1, WNA-2 και WNB1Z πριν από ένα αναμενόμενο πρόγραμμα δοκιμών West Newton.

 Zephyr Energy

 Η Zephyr Energy (AIM: ZPHR), παλαιότερα γνωστή ως Rose Petroleum Plc, επενδύει σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα Rocky Mountains, αναζητώντας ειδικότερα - όπως το θέτει ο ιστότοπος της εταιρείας - "περιουσιακά στοιχεία επιλογής σε ελκυστικές αποτιμήσεις".

Το κύριο περιουσιακό στοιχείο της Zephyr είναι το 75% σε μίσθωση έκτασης 20.000 στρεμμάτων στο Paradox Basin της Γιούτα, μια άδεια που αποκτήθηκε από την Rose Petroleum. 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το πρώτο πηγάδι του πεδίου ξεκίνησε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, με στόχο την απόκτηση έως και 100 ποδιών συνεχούς πυρήνα από τη δεξαμενή του Cane Creek και τη λειτουργία μιας ολοκληρωμένης δεξαμενής σε ολόκληρο τον σχηματισμό Paradox, που περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε άλλα πιθανές ζώνες δεξαμενών.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν λίγο περισσότερο από ένα μήνα, με  τα αποτελέσματα από την ανάλυση του πυρήνα και τα αρχεία καταγραφής να αναμένονται  τους επόμενους τρεις μήνες. 

Η Zephyr έχει εξασφαλίσει υποστήριξη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο συνεισφέρει με 2 εκατομμύρια δολάρια στο κόστος ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος για την ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας σχετικά με τη λεκάνη Paradox. 

 Zephyr θα κέρδιζε τη συμμετοχή, ως ιδιοκτήτης μη λειτουργικού συμφέροντος, σε ένα έργο πλευρικής ανάπτυξης δύο μιλίων που διαχειρίζεται η Great Western Operating Company, όπου η γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης