Εξοικονομώ

Η ηλεκτρική… διάσταση της θέρμανσης - Τι συμφέρει

Η ηλεκτρική…  διάσταση της θέρμανσης - Τι συμφέρει
Καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή παίζουν οι προσωπικές ανάγκες του καθενός αλλά και το σπίτι που διαμένει

Αν και οι τελευταίες μέρες θυμίζουν καλοκαίρι και όχι Ιανουάριο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην λησμονούμε για τους επόμενους τουλάχιστον 2,5 μήνες τον παράγοντα θέρμανση

Για τον λόγο αυτό θα εξετάσουμε το κεφάλαιο αυτό από την ηλεκτρική τους πλευρά. Επιλογές όπως τα αερόθερμα, οι θερμάστρες, οι θερμοπομποί και τα κλιματιστικά ενδείκνυνται για εξίσου σημαντικά αποτελέσματα.  

Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή παίζουν οι προσωπικές ανάγκες του καθενός αλλά και το σπίτι που διαμένει. 


Πώς λειτουργούν 

Οι θερμοπομποί απορροφούν τον κρύο αέρα του χώρου, που βρίσκεται στα χαμηλότερα στρώματα του δωματίου, τον θερμαίνουν και τον επιστρέφουν στο δωμάτιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του. 

Τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα ανεβάζουν την ένταση της θερμοκρασίας του αέρα,  χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες (βεντιλατέρ) για να διαχέουν τον ζεστό αέρα στον χώρο. Επίσης, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ συνδυάζουν τη θέρμανση του αέρα με τη θέρμανση μέσω ακτινοβολίας. Τέλος, οι θερμάστρες εκπέμπουν θερμότητα, ζεσταίνοντας ότι πιάνεται στην εμβέλειά της.


 7.JPG


Σε ποιους χώρους είναι λειτουργικά 

Στο σημείο αυτό έγκειται η ανάγκη που έχει ο καθένας, προκειμένου η κάθε συσκευή να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτό ζητά.  

Για μεγάλους χώρους, σίγουρα τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και οι θερμοπομποί μπορούν να προσφέρουν ζεστασιά ικανοποιητική. Από την άλλη πλευρά, συσκευές όπως τα αερόθερμα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Αφορούν μικρότερους χώρους και καταλαμβάνουν λιγότερα σαφώς τετραγωνικά

Στην περίπτωση βέβαια, που βασική επιθυμία είναι να ζεσταθεί ένας χώρος μεγάλος και για αρκετή χρονική διάρκεια, τότε το κλιματιστικό είναι η βέλτιστη επιλογή.  

Τι συμφέρει 

Αναμφισβήτητα, την πρωτοκαθεδρία διατηρούν τα κλιματιστικά, καθώς στην πράξη η εξοικονόμηση είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί κάποιος να φανταστεί.  

Αρχικά, η επιθυμητή ρύθμιση της θερμοκρασίας για το χειμώνα είναι 21-23 βαθμοί. Αυτό από μόνο του εξασφαλίζει οικονομικότερη λειτουργία του κλιματιστικού. Τα αερόθερμα από την άλλη πλευρά είναι ευνοϊκά για μικρότερους όπως είπαμε πριν χώρους και παράλληλα έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς τους. 

Κλείνοντας, η θέρμανση έχει πολλά πρόσωπα και αντιπροσωπεύει όλων των ανθρώπων τις ανάγκες. Καλό θα ήταν ο καθένας να αξιολογήσει τους χώρους του και στη συνέχεια να κάνει έρευνα αγοράς για την καλύτερη δυνατή επιλογή που δεν θα ζεστάνει την τσέπη του αλλά το κορμί του! 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης