Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Υπ.Εξωτερικών: Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη

Υπ.Εξωτερικών: Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη
Tην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανακοίνωσε πριν από λίγο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανακοίνωσε πριν από λίγο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προηγήθηκε επικοινωνία της τουρκικής πλευράς με την Αθήνα.
Η Αγκυρα πρότεινε όπως η διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021, πρόσκληση την οποία η Αθήνα απεδέχθη.

Μητσοτάκης για διερευνητικές επαφές: Ελπίζω να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες με την Τουρκία


Την πρόθεση της Ελλάδας να προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, όταν θα υπήρχε πρόταση πρόθεσης, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το 2021 μπορεί να είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.
Ειδικότερα, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πορτογάλο ομόλογό του, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος με βάση το διεθνές δίκαιο και τους άγραφους κανόνες της καλής γειτονίας, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα αναμένει την επίσημη πρόσκληση της Τουρκίας για το 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών, με βασικό θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης