Συνεργασία Renault και Plug Power για την ανάπτυξη οχημάτων με υδρογόνο

Συνεργασία Renault και Plug Power για την ανάπτυξη οχημάτων με υδρογόνο

Στόχος το 30% του μεριδίου της αγοράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρα κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη

 

Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η αμερικανική εταιρεία υδρογόνου Plug Power, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με υδρογόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την Τρίτη 12/1/2021.
Οι εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για να ξεκινήσουν μια κοινή επιχείρηση 50-50 με έδρα τη Γαλλία έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, με στόχο περισσότερο από το 30% του μεριδίου της αγοράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρα κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη, ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις οδήγησαν τις μετοχές της Plug Power σε άνοδος 16% σε υψηλό πολυετές στα 62,65 $, από λίγο περισσότερο από 3 $ στο τέλος του 2019.
Οι μετοχές της Renault αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από 2%. Η Santander ενήργησε ως ο οικονομικός σύμβουλος της Plug Power.

Το deal που είχε προηγηθεί

H Plug συνέχισε την φρενήρη πορεία της και η κεφαλαιοποίησή της έφθασε τα 30 δισ δολάρια από τα 25 δισ που ήταν την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.
Είχε πραγματοποιήσει ήδη σημαντική άνοδο όταν τότε ανακοινώθηκε ότι η SK Group ολοκλήρωσε την εξαγορά του 10% για 1,5 δισ δολάρια.
Η SK Group καταγράφει  ήδη υπεραξία 100% σε μια συμφωνία που πέραν της επενδυτικής συμμετοχής έχει επιχειρηματικό στόχο την δημιουργία joint venture για κατασκευή σταθμών και κυψελών υδρογόνου στην Νότιο Κορέα και  στην Ασία.

Η άνοδος της Plug ήταν 35% την Πέμπτη 7/1, 15% την Παρασκευή 8/1 και 19% την Τρίτη 12/1 με κλείσιμο στα 64,3 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης