Τελευταία Νέα

Total και Iberdrola ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μεγαλύτερη υπεράκτια μονάδα στον κόσμο

Total και Iberdrola ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μεγαλύτερη υπεράκτια μονάδα στον κόσμο
Το εν λόγω project θα έχει συνολική ισχύ 800-1000 MW και αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μεταξύ 2025 και 2027
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική συνεργασία συνάπτουν Total και Iberdrola στον ενεργειακό τομέα, με ένα νέο deal.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με την ισπανική εταιρεία, προκειμένου να υποβάλλει προσφορά για το αιολικό πάρκο Thor της Δανίας, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον κόσμο.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, το εν λόγω project θα έχει συνολική ισχύ 800-1000 MW και αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μεταξύ 2025 και 2027. Ο διαγωνισμός πρόκειται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η εταιρική σχέση 50-50 έχει προεγκριθεί από τον Οργανισμό Ενέργειας της Δανίας για να υποβάλει προσφορά για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας», δήλωσε σήμερα η ισπανική εταιρεία.


7.JPG

Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου

Τα τελευταία χρόνια, η Total έχει διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η Iberdrola συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων φορέων ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη και επεκτείνεται γρήγορα στη Βόρεια Αμερική και αλλού.

Επίσης, ο διευθυντής της Total στη Δανία, Martin Rune Pedersen υπογράμμισε ότι: «Η εταιρεία χει μια ισχυρή φιλοδοξία να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050 και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη. Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Thor είναι σύμφωνη με αυτή τη φιλοδοξία και υποστηρίζει την επιθυμία μας να υποστηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση στη Δανία, με βάση περισσότερο από μισό αιώνα υπεράκτιας λειτουργικής εμπειρίας ως αξιόπιστου ενεργειακού εταίρου για τη χώρα».

Γνωστή η ταυτότητα της Iberdrola

Από την άλλη πλευρά, η ταυτότητα των δραστηριοτήτων της Iberdrola είναι γνωστή σε όλους. Διευρύνει συνεχώς το αποτύπωμά της στην αγορά της Ευρώπης και θέτει όλο και πιο φιλόδοξους στόχους.

Πρόσφατο «χτύπημά» της η αγορά της Πολωνίας με την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η εταιρεία αναμένεται να εισέλθει στην εν λόγω αγορά με συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 50% στην εταιρεία ανάπτυξης Sea Wind, η οποία διαθέτει αγωγό επτά έργων σε αρχικά στάδια ανάπτυξης έως και 7300 MW.

Όπως σημειώνει, η συγκεκριμένη συμφωνία της επιτρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική της γεωγραφικής διαφοροποίησης σε αγορές με ευνοϊκές επενδυτικές συνθήκες, όπως η Πολωνία με πιστοληπτική ικανότητα Α.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης