Acciona: Μελέτη ισπανικού πλωτού πράσινου υδρογόνου

Acciona: Μελέτη ισπανικού πλωτού πράσινου υδρογόνου
Το έργο θα αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε έξι αυτόνομες περιοχές της Ισπανία

Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Acciona πρόκειται να συντονίσει ένα νέο έργο που στοχεύει στο σχεδιασμό και την επικύρωση του πρώτου υπεράκτιου εργοστασίου της Ισπανίας για την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή πράσινου υδρογόνου.

Το έργο OceanH2 θα μελετήσει διαφορετικά σενάρια υλοποίησης για ένα υπεράκτιο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.Θα αξιολογήσει τις εναλλακτικές λύσεις σχεδιασμού σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής υδρογόνου για να εντοπίσει λύσεις που έχουν το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης με βάση τα προτεινόμενα νέα υλικά.

Άλλοι συνεργάτες περιλαμβάνουν τα Redexis, Ariema, TSI, Wunder Hexicon και BlueNewables, μαζί με 12 ισπανικά ερευνητικά κέντρα.

Το OceanH2, το οποίο επιλέχθηκε από το Ισπανικό Κέντρο Ανάπτυξης Βιομηχανικής Τεχνολογίας μαζί με 23 άλλα έργα, έχει την υποστήριξη του Ισπανικού Υπουργείου Επιστήμης και Καινοτομίας μέσω της πρωτοβουλίας Αποστολές Επιστήμης και Καινοτομίας.

Τα επόμενα βήματα

Μετά τη μελέτη, η Acciona θα επικυρώσει την ιδέα σε εργαστηριακή κλίμακα, καθώς και θα ενσωματωθεί σε μια πλατφόρμα IoT (Internet of Things), η οποία θα διευκολύνει τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του εργοστασίου χρησιμοποιώντας έξυπνη παρακολούθηση.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ενδεχόμενη κατασκευή και κλιμάκωση θα εξεταστούν χρησιμοποιώντας μια διαδικασία καινοτομίας που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του αρχικά προτεινόμενου σχεδιασμού.

Το έργο θα αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε έξι αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας - Μαδρίτη, Κανάρια Νησιά, Ανδαλουσία, Κανταβρία, Ναβάρα και Καταλονία - που θα επιφέρει τεχνολογικές συνέργειες και εθνικές επιστημονικές δυνατότητες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης