Ηλεκτρισμός

«Γη της Επαγγελίας» η Κίνα για την Tesla - Η νέα εξέλιξη

«Γη της Επαγγελίας» η Κίνα για την Tesla - Η νέα εξέλιξη
Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπεία της Tesla στη Σαγκάη
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε τις παραδόσεις του νέου crossover Model Y στην αγορά της Κίνας η Tesla, στο πλαίσιο των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει για να αφήσει το αποτύπωμά της στην εν λόγω αγορά.

Στόχος της εταιρείας είναι άλλωστε η αύξηση του όγκου πωλήσεων των οχημάτων από 500.000 το 2020 σε 20 εκατομμύρια ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία.

Το νέο άνοιγμα σηματοδοτεί ένα άλλο ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνησης, στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, ωστόσο για την ώρα δεν είναι ακόμα σαφές πόσα οχήματα Model Y παραδόθηκαν ή αν παραδόθηκαν σε υπαλλήλους ή σε πελάτες λιανικής.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπεία της Tesla στη Σαγκάη. Η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι οι "παραδόσεις του Model Y στην Κίνα ξεκίνησαν και επισήμως".

Σημειώνεται ότι το Model Y είναι το δεύτερο όχημα που η Tesla κατασκευάζει στην Κίνα μετά το Model 3.
 

H ηλεκτροκίνηση στην Κίνα

Αν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Κίνα σημείωσαν πτώση περίπου 2% και να συνέχισαν για τρίτη συνεχή χρονιά την πτωτική πορεία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα ηλεκτρικά οχήματα. Και αυτό γιατί σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 10,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κινεζικού Συνδέσμου Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν τα 1,37 εκατ. μονάδες, ενώ οι αναλυτές θεωρούν πως τα πτωτικά χρόνια της αγοράς έχουν μείνει πίσω.

Η εύνοια προς Musk

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Model 3 της Tesla ήταν στη κορυφή των πωλήσεων σε όλη την διάρκεια του χρόνου με 137.000 αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί το 2020. Στα επιβατηγά αυτοκίνητα ανεξαρτήτως τροφοδοσίας (ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα κ.α.) το Model 3 της Tesla κατετάγη στην 10η θέση τον Δεκέμβριο.

Αναμφισβήτητα η αγορά της Κίνας είναι πολύτιμη για τις επιχειρηματικές επενδύσεις της εταιρείας. Το Model 3 είναι πλέον ανάμεσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις στην μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, η Κίνα προσφέρει το 20% των εσόδων της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης