Πετρέλαιο

Barkindo (ΟΠΕΚ): «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» ότι η αγορά πετρελαίου θα ανακάμψει το 2021

Barkindo (ΟΠΕΚ): «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» ότι η αγορά πετρελαίου θα ανακάμψει το 2021
Ανάκαμψης της αγοράς φέτος βλέπει και ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

 

Σχετικά Άρθρα
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε την Τρίτη 19/1/2021 ότι είναι προσεκτικά αισιόδοξος ότι η αγορά πετρελαίου θα ανακάμψει φέτος από την πτώση της ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωναϊού.

Οι μηνιαίες συναντήσεις του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του με επικεφαλής τη Ρωσία - ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ + - είναι εκεί για να σταματήσουν να επανεμφανίζονται οι ανισορροπίες, δήλωσε ο Mohammad Barkindo σε εικονικό φόρουμ.
«Όλοι συμφωνούμε ότι η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, υπάρχουν ακόμη περισσότερες αβεβαιότητες, αλλά είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι ότι η ανάκαμψη θα υλοποιηθεί φέτος», σημείωσε.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών αυτόν τον μήνα, καθώς στις 5 Ιανουαρίου τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ + συμφώνησαν να διατηρήσουν την παραγωγή σταθερή τον Φεβρουάριο και τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε εθελοντικές περικοπές.
Ο Barkindo, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ενέργειας του Ατλαντικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ + πρέπει να είναι ευέλικτος και επιδιώκει σταθερές αγορές.
Ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε στο ίδιο φόρουμ ότι βλέπει την έναρξη της ανάκαμψης της αγοράς φέτος. «Φέτος, όπως βλέπουμε, είναι ένα έτος ανάκαμψης, είτε πρόκειται να είναι το τέλος του έτους, όπου υποτίθεται ότι θα φτάσουμε στην ισορροπία είτε στις αρχές του 2022», δήλωσε ο Suhail al-Mazrouei.
Επεσήμανε επίσης ότι βλέπει καλή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα και την Ινδία καθώς περισσότερες χώρες ξεκινούν τις εκστρατείες εμβολιασμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης