Πετρέλαιο

Trudeau: Ο Καναδάς πιέζει το επιτελείο Biden για τον αγωγό Keystone XL

Trudeau: Ο Καναδάς πιέζει το επιτελείο Biden για τον αγωγό Keystone XL
Ο Keystone XL ανήκει στην καναδική TC Energy Corp

 

Σχετικά Άρθρα
Ο Καναδάς πιέζει αξιωματούχους στα υψηλότερα επίπεδα της νέας κυβέρνησης του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να επανεξετάσει την ακύρωση του αγωγού Keystone XL, δήλωσε την Τρίτη 19/1/2021 ο πρωθυπουργός Justin Trudeau.

«Έχουμε μια σαφή και συνεπή θέση που υποστηρίζει αυτό το έργο εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Trudeau σε δημοσιογράφους. "Η κυβέρνησή μας διασφαλίζει ότι οι απόψεις του Καναδά ακούγονται και λαμβάνονται υπόψη από την νέα διοίκηση στα υψηλότερα επίπεδα."
Είναι τα πρώτα σχόλια του Trudeau από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Biden θα άρει την άδεια αγωγού ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μία από τις πρώτες πράξεις του λόγω των ανησυχιών σχετικά με τα ορυκτά καύσιμα που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος.
Ο Keystone XL ανήκει στην καναδική TC Energy Corp.
Ο τερματισμός του έργου θα απειλούσε τις δραστηριότητες του Καναδά και θα υπονόμευε τη σχέση ΗΠΑ - Καναδά καθώς ο Trudeau προσπαθεί να γυρίσει τη σελίδα από τη εποχή του Donald Trump, αλλά ήταν μία από τις υποσχέσεις της εκστρατείας του Biden.
«Κατανοούμε φυσικά ότι είναι δέσμευση του Joe Biden να ακυρώσει αυτόν τον αγωγό», δήλωσε ο Trudeau, προσθέτοντας ότι στοχεύει να μιλήσει με τον νέο πρόεδρο στις «ερχόμενες μέρες» σχετικά με την Keystone XL και άλλα θέματα. «Έχω την πεποίθηση ότι θα ακουστούν και ότι τα επιχειρήματά μας θα εξεταστούν σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε ο Trudeau, προσθέτοντας ότι υπογραμμίζει την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια και τις πιθανές θέσεις εργασίας που διακυβεύονται.
Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Jason Kenney απείλησε με νομική δράση τη Δευτέρα εάν το έργο καταργηθεί. Ο Trudeau αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα υποστηρίξει τη νομική δράση, αλλά είπε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Kenney αργότερα την Τρίτη.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης