Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Biden σχεδιάζει να ακυρώσει την άδεια του αγωγού Keystone XL την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του

Ο Biden σχεδιάζει να ακυρώσει την άδεια του αγωγού Keystone XL την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του
Το έργο ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εγκρίθηκε από τον Trump

 

Σχετικά Άρθρα
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σχεδιάζει να ακυρώσει την άδεια για του αγωγού Keystone XL ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μία από τις πρώτες πράξεις του στο αξίωμα και ίσως μόλις την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος Πρόεδρος Donald Trump, είχε καταστήσει την κατασκευή του αγωγού κεντρική υπόσχεση της προεδρικής του εκστρατείας. Ο Biden, ο οποίος αναλαμβάνει την Τετάρτη, ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Obama όταν απέρριψε το έργο σε αντίθεση με τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Οι λέξεις " "Rescind Keystone XL pipeline permit" " εμφανίζονται σε μια λίστα εκτελεστικών ενεργειών που πιθανότατα έχουν προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα της προεδρίας του Biden, σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση της Canadian Broadcasting Corp (CBC). Ο Biden, είχε δεσμευτεί νωρίτερα να ακυρώσει την προεδρική άδεια του πετρελαιαγωγού εάν γίνει πρόεδρος.
Ο πρεσβευτής του Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι θα συνεχίσει να προωθεί ένα έργο που θα ταιριάζει με τα περιβαλλοντικά σχέδια των δύο χωρών. «Δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τις ΗΠΑ για την κλιματική δράση από τον Καναδά, καθώς συνεργαζόμαστε για την πράσινη μετάβαση», δήλωσε ο πρέσβης Kirsten Hillman. Το έργο, το οποίο θα μεταφέρει πετρέλαιο από την επαρχία της Αλμπέρτα στη Νεμπράσκα, επιβραδύνθηκε από νομικά ζητήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αντιμετωπίζει επίσης αντιδράσεις από περιβαλλοντολόγους που επιδιώκουν να ελέγξουν την επέκταση της άμμου πετρελαίου του Καναδά και αντιτάσσονται σε νέους αγωγούς για να μεταφέρουν το αργό του σε διυλιστήρια.
Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Jason Kenney δήλωσε στο Twitter ότι η ακύρωση θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας, θα αποδυναμώσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Καναδά και θα υπονομεύσει την αμερικανική εθνική ασφάλεια καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο εξαρτημένες από τις εισαγωγές πετρελαίου του ΟΠΕΚ.
Η TC Energy Corp., η οποία λειτουργεί τον αγωγό, δήλωσε ότι θα επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2023 όταν θα τεθεί σε λειτουργία.
Η εταιρεία δεσμεύθηκε επίσης να χρησιμοποιήσει μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του Biden. Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στον Καναδά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η TC ξεκίνησε την κατασκευή αντλιοστασίων σε κάθε μια από τις πολιτείες που θα περάσει η γραμμή, αλλά οι νομικές αποτυχίες κοστίζουν μεγάλο μέρος της κατασκευαστικής περιόδου του 2020.
Ο πρώην Πρόεδρος της Obama επέκρινε το έργο το 2015, λέγοντας ότι ο Καναδάς θα αποκομίσει τα περισσότερα από τα οικονομικά οφέλη, ενώ το έργο θα προσθέσει στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο Trump εξέδωσε μια προεδρική άδεια το 2017 που επέτρεψε στη γραμμή να προχωρήσει και αρκετές περιβαλλοντικές ομάδες μήνυσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης