Ενέργεια

Εκτιμήσεις της ΕΙΑ για πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο

Εκτιμήσεις της ΕΙΑ για πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί κατά 14% φέτος, μετά από ετήσια πτώση 20% το 2020

Οι υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου φέτος αναμένεται να οδηγήσουν στην πρώτη ετήσια πτώση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αμερικανικό αέριο από το 2017, δήλωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) και αναμεταδίδει το Oilprice.

Φέτος, η παραγωγή από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 8%, κυρίως λόγω της αναμενόμενης μεγάλης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου.

Το 2020, οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν τις χαμηλότερες σε δεκαετίες με χαρακτηριστικά τα 2,37 δολ/MMBtu. Φέτος, η ΕΙΑ βλέπει τη μέση ονομαστική τιμή του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 41% σε μέσο όρο 3,35 δολ/ MMBtu, στα επίπεδα του 2017.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη μείωση της παραγωγής φυσικού αερίου το 2021 σε σύγκριση με το 2020 και το μερίδιο του φυσικού αερίου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ στο 36% από το 39% του 2020.

Ταυτόχρονα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί κατά 14% φέτος, μετά από ετήσια πτώση 20% το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΙΑ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άνοδος των τιμών του άνθρακα αναμένεται μόνο στο 6% το 2021, σε σύγκριση με το άλμα 41% των τιμών φυσικού αερίου.

Μερίδιο παραγωγής άνθρακα και ΑΠΕ

Το μερίδιο της παραγωγής άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί σε 22% το 2021, από το 20% του 2020. Ωστόσο, το μερίδιο του άνθρακα θα είναι πολύ χαμηλότερο από το μερίδιο 31% το 2017.

Επίσης, αναμένει ότι η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές μη υδροηλεκτρικής ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, θα αυξηθεί κατά 18% το 2021, που θα είναι ο ταχύτερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης από το 2010.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, θα αντιπροσωπεύει το 21% και το 23% το 2022, υπογράμμισε η ΕΙΑ στην βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική του Ιανουαρίου (STEO) την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως ηλιακή και αιολική, αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα 2/3 της νέας εγκατεστημένης ισχύος, που θ α εγκαταστήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης