Ενέργεια

Biden: Άμεση αλλαγή στα πρότυπα εκπομπών – Προτεραιότητα τα ηλεκτρικά οχήματα

Biden: Άμεση αλλαγή στα πρότυπα εκπομπών – Προτεραιότητα τα ηλεκτρικά οχήματα

Επανεξέταση των κανόνων για τις εκπομπές των αεροπλάνων - Επιστρέφουν οι ΗΠΑ στην συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

 

Σχετικά Άρθρα

Ο νέος πρόεδρος Joe Biden έδωσε εντολές στις αμερικανικές υπηρεσίες την Τετάρτη 20/1/2021 να επανεξετάσουν τα πρότυπα απόδοσης καυσίμου, καθώς και τους κανόνες που διέπουν τις εκπομπές από αεροπλάνα και τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης συσκευών και κτιρίων.

Η διοίκηση του Trump τον Μάρτιο του 2020 ολοκλήρωσε την επαναφορά των αμερικανικών προτύπων μέσης οικονομίας καυσίμου που απαιτούν ετήσια αύξηση της απόδοσης 1,5% έως το 2026, πολύ κάτω από το 5% των ετήσιων αυξήσεων που προέβλεπαν οι κανόνες της κυβέρνησης Ομπάμα που απορρίφθηκαν.
Η κυβέρνηση Trump είχε δηλώσει ότι η ανατροπή θα έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περίπου 2 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και τουλάχιστον 867 εκατομμύρια μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια ζωής των οχημάτων.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Biden δεσμεύθηκε να «θεσπίσει φιλόδοξα πρότυπα οικονομίας καυσίμου» και να τα διαπραγματευτεί με εργαζόμενους, περιβαλλοντολόγους, αυτοκινητοβιομηχανίες και κράτη.
Ο Biden καλεί επίσης τις εταιρείες να επανεξετάσουν την απόφαση του Trump το 2019 να ανακαλέσει την εξουσία της Καλιφόρνιας να ορίσει τα δικά της πρότυπα εκπομπών αυτόματων σωλήνων και να απαιτήσει έναν αυξανόμενο αριθμό οχημάτων μηδενικών εκπομπών.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τον Biden σχετικά με νέους κανόνες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Ηλεκτρικά οχήματα

Ο Biden έθεσε την ενίσχυση των ηλεκτρικών οχημάτων ως κορυφαία προτεραιότητα και δεσμεύτηκε να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει 550.000 σταθμούς φόρτισης για τέτοια οχήματα.
Υποστηρίζει επίσης τις νέες δημοσιονομικές πιστώσεις για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων και μετασκευών εργοστασίων για την παραγωγή τους.
Ο Biden θα δώσει εντολή επίσης την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να επανεξετάσει τις νέες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από αεροπλάνα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες επικρίθηκαν έντονα από περιβαλλοντικές ομάδες και δώδεκα κράτη, που δήλωσαν ότι δεν θα επιτύχουν τον στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Τα αεροπλάνα αντιπροσωπεύουν το 10% όλων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ και το 3% των συνολικών εκπομπών των ΗΠΑ.
Ο Biden εκδίδει εκτελεστική εντολή , απαιτώντας μάσκες και φυσική απόσταση σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια, σε όλα τα ομοσπονδιακά εδάφη, καθώς και μεταξύ ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων.
Ο Biden δεν αναμένεται να υπογράψει άμεσα παραγγελία που απαιτεί μάσκες στα αεροπλάνα και στις διακρατικές μεταφορές, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει στην συνέχεια.
Η νέα κυβέρνηση του Biden ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18/1 ότι θα επιβάλει εκ νέου απαγορεύσεις εισόδου στους περισσότερους πολίτες εκτός Η.Π.Α. που πρόσφατα βρέθηκαν στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης αφού ο Trump εξέδωσε εντολή για άρση  από τις 26 Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης