Χρηματιστήριο & Αγορές

BETA: Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των πωλητών - Στήριξη οι 750 μονάδες

BETA: Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των πωλητών - Στήριξη οι 750 μονάδες
Διαπιστώνεται απώλεια της αρχικής δυναμικής, ένδειξη κόπωσης των αρχικών ισχυρών ροών
Παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την αλλαγή της ηγεσίας στις ΗΠΑ χωρίς αναταράξεις, η Αγορά δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει επίπεδα και να κινηθεί παράλληλα με τις ξένες αγορές.
Καθημερινά διαπιστώνεται απώλεια της αρχικής δυναμικής, ένδειξη κόπωσης των αρχικών ισχυρών ροών που παρατηρήθηκαν στο ξεκίνημα της χρονιάς.
Η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών αποτυπώνει την αποστασιοποίηση μέρους της αγοράς η οποία κυρίως προέρχεται από το εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή η έλλειψη νέων από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών και η αναβλητικότητα σε χιλιοειπωμένα εγχειρήματα (Ελληνικό, Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia κλπ) δεν δημιουργεί κινητικότητα, αντιθέτως μάλλον θέτει σε διαρκή αναθεώρηση τον χρόνο της υλοποίησης ή ακόμα και την οριστική αναβολή τους.
Οδεύουμε προς την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής ο πρώτος μήνας της χρονιάς δεν επεφύλαξε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη –αρνητική ή θετική- ως προς την τάση της Αγοράς.
Η στάσιμη εικόνα δίνει την εντύπωση αναμονής, ίσως και αμηχανίας αφού το παρασκήνιο ζυμώνεται με εξελίξεις (αύξηση κεφαλαίου Τράπεζας Πειραιώς, αύξηση κεφαλαίου Αεροπορίας Αιγαίου, τιμή ρεύματος στην υψηλή τάση για βιομηχανική χρήση, διαγωνισμός ΔΕΔΔΗΕ, άδειες Online στοιχήματος, παραχώρηση Εγνατίας οδού κλπ) οι οποίες θα παίξουν ρόλο στην συνέχεια και θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο.

Οι 750 μονάδες βασικό σημείο στήριξης

Ο ορίζοντας φαίνεται να αποκτάει κάποια ορατότητα προς το τέλος του μήνα και ενδεχομένως αν δεν υπάρξουν ανεπιθύμητα απρόοπτα από το μέτωπο της πανδημίας η αγορά να αρχίσει να ανεβάζει έστω και επιλεκτικά στροφές καθώς αναμένεται να επανεκκινήσουν σταδιακά και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Τεχνικά ο δείκτης έχασε την στήριξη των  780 μονάδων. Ο χρόνος ωστόσο αρχίζει να λειτουργεί υπέρ των πωλητών οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας και της οριακής πλέον διατήρησης του ΓΔ κάτω από τον ΚΜΟ των 30 ημερών.
Το σήμα πώλησης του MACD από τα μέσα Δεκεμβρίου έχει αρχίσει να πληρώνει και η απώλεια σε κλείσιμο των 780 μονάδων θα θέσει νέο επίπεδο στήριξης τις 750 μονάδες το οποίο έχει και το χαρακτήρα οχυρού ως προς την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.
Οι πιθανότητες προς ώρας είναι υπέρ των πωλητών με τις 780 μονάδες να αποτελούν το επίπεδο κλειδί για το σπάσιμο της συσσώρευσης και την καθοδική διαφυγή.

Τι αναμένεται

Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να αναμένουμε κάποιες πιο οριστικές ανακοινώσεις για την κατάληξη της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά και την αναθεωρημένη άτυπη προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου.
Στις ΗΠΑ οι ρυθμοί δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου εντείνονται με τις εταιρίες πληροφορικής να παίρνουν την σκυτάλη από τις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Συγκεκριμένα την Τρίτη 26/01 στις σημαντικότερες ανακοινώσεις περιλαμβάνονται οι Apple, General Electric, 3M, Verizon Communications, E-Bay και Johnson & Johnson, την Τετάρτη ακολουθούν οι Abbott Laboratories, AT&T, Boeing, Microsoft, Facebook, Tesla και Mastercard, την Πέμπτη 28/01 είναι η σειρά των Amazon και Mcdonald's και τέλος την Παρασκευή 29/01 ανακοινώνει μεγέθη η Colgate-Palmolive.
Τέλος επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου εκκινούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον καθορισμό θαλασσίων συνόρων και ΑΟΖ.


beta1.22


Οι κεφαλαιοποιήσεις και τα P/E των μετοχών

beta2.22

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης