Πετρέλαιο

Petro-Logistics: Στο 75% η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + τον Δεκέμβριο

Petro-Logistics: Στο 75% η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + τον Δεκέμβριο
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μαίο του 2020

 

Σχετικά Άρθρα
Η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + με τις δεσμευμένες περικοπές παραγωγής πετρελαίου μειώθηκε στο 75% τον Δεκέμβριο, μεταξύ των χαμηλότερων επιπέδων από το ξεκίνημα του συμφώνου εφοδιασμού τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με την Petro-Logistics.

Αυτή είναι η χαμηλότερη εκτίμηση συμμόρφωσης για τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστός ως ΟΠΕΚ + από ό, τι ανακοίνωσαν άλλοι.
Μια τάση χαμηλότερης συμμόρφωσης θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται σε υψηλό 11 μηνών. Ο ΟΠΕΚ + έκανε μια ρεκόρ μείωση πετρελαίου-παραγωγής 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, για να στηρίξει τις τιμές που υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από την πανδημία. Είχε προηγηθεί μείωση στα 7,7 εκατομμύρια bpd μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η Petro-Logistics, που εδρεύει στη Γενεύη, ανακοίνωσε ότι η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ, τον Δεκέμβριο μειώθηκε στο 82%, μειωμένο κατά 10% από το Νοέμβριο, με τον κορυφαίο εξαγωγέα Σαουδική Αραβία μεταξύ των εθνών να δείχνει ασθενέστερη προσήλωση. «Ακόμη και στη Σαουδική Αραβία μειώθηκε κατά 10% σε 92%», ανέφερε η Petro-Logistics στο Reuters. Οι χώρες εκτός του ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στο σύμφωνο, εκ των οποίων η Ρωσία είναι μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός, ήταν ακόμη χαμηλότερες στο 64%, μειωμένες κατά 8% από τον προηγούμενο μήνα. Άλλες εκτιμήσεις έχουν μέχρι στιγμής διαπιστώσει ότι η συμμόρφωση του Δεκεμβρίου είναι υψηλότερη.
Έρευνα του Reuters διαπίστωσε ότι ο ΟΠΕΚ παρέδωσε το 99% των δεσμευμένων περικοπών τον Δεκέμβριο. Έρευνα από τον Platts, μία από τις πηγές που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚ για να παρακολουθεί την παραγωγή του, έθεσε την συμμόρφωση του ΟΠΕΚ + στο 99%.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης