Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τα 18 Rafale - Με την Τουρκία συζητάμε μόνο οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τα 18 Rafale - Με την Τουρκία συζητάμε μόνο οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών
Η άμυνα είναι δίδυμος πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής μας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά την συνάντηση με την Γαλλίδα ΥΠΑΜ F.Parly στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Τουρκία
Ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με την υπουργό 'Αμυνας της Γαλλίας Florence Parly, στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση των 18 Rafale που θα αποτελέσουν τη νέα Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία τόνισε ότι η ειλικρίνεια και η ισορροπία είναι προϋποθέσεις που ευνοούν τον διάλογο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, "που είναι και το αντικείμενο αυτών των διερευνητικών" και πρόσθεσε ότι "η θωράκιση της Ελλάδας ποτέ δεν αποτέλεσε κίνδυνο για κάποια άλλη χώρα.
 
Αντιθέτως ήταν πάντα ένας παράγοντας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή".
Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην προμήθεια των γαλλικών αεροσκαφών Rafale επισήμανε με νόημα, ότι αυτή η αγορά "αντανακλά το δόγμα της εθνικής μας στρατηγικής σύμφωνα με τo οποίo η άμυνα μας είναι ένας "δίδυμος" πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής".
"Αποτελεί ένδειξη της ανάγκης άμεσης και πιο στενής στρατιωτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη Μεσόγειο.
Στη "mare nostrum" , όπως την αποκαλεί εύστοχα ο Πρόεδρος Macron, εφόσον εκεί συναντώνται τα ζωτικά συμφέροντα όλων των χωρών της Ε.Ε" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης