Ενέργεια

Συνεργασία Ford και Google για το cloud computing - Στην πρώτη γραμμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συνεργασία Ford και Google για το cloud computing - Στην πρώτη γραμμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην αυτοκινητοβιομηχανία με συνεργασίες κορυφής

 

Η Ford Motor Co θα αξιοποιήσει το λογισμικό, την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing που προσφέρει η Google της Alphabet Inc για την ανάπτυξη νέων καταναλωτικών υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό εσωτερικών λειτουργιών, ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα 1/2/2021. Στο πλαίσιο της εξαετούς συνεργασίας, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενσωματώσει το λειτουργικό σύστημα Android του τεχνολογικού γίγαντα στα οχήματά της Ford και Lincoln από το 2023.

Η Ford θα προσφέρει στους πελάτες της ενσωματωμένες εφαρμογές Google, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας χαρτών και φωνής. Θα αναπτύξει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ανάπτυξης οχημάτων, της αλυσίδας εφοδιασμού και των εργασιών κατασκευής, ανέφεραν οι εταιρείες.
Επίσης θα δημιουργήσουν μια ομάδα, Team Upshift, για να διερευνήσουν τις χρήσεις δεδομένων για την ανάπτυξη νέων λιανικών πωλήσεων, τη δημιουργία νέων προσφορών ιδιοκτησίας και άλλων υπηρεσιών για τους πελάτες της Ford.
Τα δεδομένα πελατών της Ford δεν θα παραδοθούν στους διαφημιστές της Google ή της Google advertisers, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ford, David McClelland, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.
Η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί άλλους παρόχους υπηρεσιών cloud και θα συνεργάζεται με άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon.com, είπε. «Θα είναι η Ford σαν το Foxconn; Όχι, απολύτως », είπε ο McClelland, υπαινιγμός φόβου μεταξύ ορισμένων στελεχών του κλάδου αυτοκινήτων, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα υποβιβαστούν σε συναρμολόγηση υλικού χαμηλού περιθωρίου, όπως ο συναρμολογητής του iPhone, Foxconn.

Στόχος η κατάρριψη του πήχυ της TESLA

Ο McClelland και ο επικεφαλής της Google Cloud Thomas Kurian δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με τους εμπορικούς όρους της συμφωνίας. Η συνεργασία Google-Ford αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιταχύνουν το λογισμικό και τις υπηρεσίες με δυνατότητα δεδομένων που μπορούν να αποφέρουν έσοδα ή να μειώσουν το κόστος. Η Ford, όπως και οι ανταγωνιστές της, έχει παρακολουθήσει την κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc να γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, εν μέρει επειδή οι επενδυτές βλέπουν την Tesla πολύ πιο μπροστά όσον αφορά το λογισμικό και τη διαχείριση δεδομένων που απαιτείται για συνδεδεμένα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Πέρυσι, η Amazon.com Inc συνεργάστηκε με την ιαπωνική Toyota Motor Corp για να βοηθήσει στη διαχείριση και τη δημιουργία εσόδων από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον παγκόσμιο στόλο οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ η Volkswagen AG το 2019 συμφώνησε με τη Microsoft για συνεργασία

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης