Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ετήσιες απώλειες 5,7 δισ. δολ. για την BP - «Προσγείωση» των αναλυτών

Ετήσιες απώλειες 5,7 δισ. δολ. για την BP - «Προσγείωση» των αναλυτών
Για το δ' τρίμηνο η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 115 εκατ. έναντι εκτίμησης για 285,5 εκατ. δολ

Τεράστιες οικονομικές απώλειες προκάλεσε η πανδημία του κροωνοϊού στην πετρελαϊκή εταιρεία BP, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, το 2020 είχε απώλειες 5,7 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη των 10 δισ. το 2019. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, οι ζημιές προβλέπονταν στα 4,8 δισ. δολ.

Η ΒΡ επίσης δημοσίευσε αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, κατά το οποίο είχε καθαρά κέρδη 115 εκατ. έναντι εκτίμησης για 285,5 εκατ. δολ.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο επιδιώκουν τώρα να ξεχάσουν το 2020, επισημαίνοντας την προοπτική οικονομικής ανάκαμψης το 2021.


3.jpg


«Το χειρότερο έτος της καριέρας μου»

Στον σχολιασμό των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, ο Bernard Looney, Διευθύνων Σύμβουλος της BP υπογράμμισε ότι: «Πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά για όλους. Ο ιός χτύπησε τα αποτελέσματα του έτους. Είναι σίγουρα η χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1940».

Στη συνέχεια, ο Looney χαρακτήρισε το 2020 ως «καίριο έτος» για την εταιρεία και το «πιο δύσκολο της καριέρας του».

«Τα καλά νέα είναι ότι η επιχείρηση συνέχισε να αποδίδει πραγματικά, πολύ καλά και είμαι απίστευτα ευγνώμων στο προσωπικό μας σε όλο τον κόσμο για αυτό. Ισχυρή ασφάλεια, ισχυρή αξιοπιστία, μπροστά από το σχέδιο για την ανάληψη κόστους. Και το καθαρό χρέος κάτω από 39 δισεκατομμύρια δολάρια» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης