Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 994.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιανουαρίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 3/2/2021.

Η έλλειψη αργού, μαζί με την αύξηση της παραγωγής διύλισης, δείχνει την ανάκαμψη της ζήτησης, ανέφεραν οι αναλυτές. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 994.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιανουαρίου σε 475,7 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 446.000 βαρελιών.
«Η αγορά πετρελαίου συνεχίζει να αναζητά καλύτερες μέρες μπροστά με μια αυξανόμενη διάθεση του εμβολίου (coronavirus), ενθαρρύνοντας τη ζήτηση, ενώ ο ΟΠΕΚ + συνεχίζει να περιορίζει την παραγωγή, προκαλώντας μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον .
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 252,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι μετοχές αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.
Οι τιμές υποχώρησαν αρχικά μετά τα στοιχεία και στη συνέχεια ανέκαμψαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,33 δολάρια το βαρέλι, ή 2,4%, στα 56,09 δολάρια, ενώ το Brent αυξήθηκε 2,3% στα 58,72 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των 11 μηνών εν αναμονή της οικονομικής ανάκαμψης και καθώς οι χώρες παραγωγής αργού περιορίζουν την προσφορά.
Οι ροές των διυληστηρίων μειώθηκαν κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 0,6 εκατοστιαίες μονάδες στο 82,3% της χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. «Παρά αυτά τα στατιστικά στοιχεία για τη βενζίνη, οι συνολικές απογραφές παγκοσμίως και στα πετρελαϊκά προϊόντα των ΗΠΑ έχουν μειωθεί και οι προοπτικές για την άνοιξη και το καλοκαίρι εξακολουθούν να είναι καλύτερες», δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 9.000 βαρέλια την εβδομάδα σε 162,8 εκατομμύρια βαρέλια. Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης