Ενέργεια

Evergrande: Το κινέζικο «αντίπαλον δέος» της Tesla στην ηλεκτροκίνηση

Evergrande: Το κινέζικο «αντίπαλον δέος» της Tesla στην ηλεκτροκίνηση
Πληθαίνουν οι ανταγωνιστές στον τομέα της ηλεκτροκίνησης
Σχετικά Άρθρα

Όλο και εντείνεται ο ανταγωνισμός παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών στην ηλεκτροκίνηση. Στην αγορά της Κίνας, η China Evergrande γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει την τη δοκιμαστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, στην προσπάθεια που κάνει για να καταστεί η νέα «Tesla», όπως έχει δηλώσει.

Χαρακτηριστικά, το 2019 είχε προσδιορίσει την προσδοκία για την πετυχημένη της πορεία τον τομέα της ηλεκτροκίνησης σε βάθος 3-5 ετών, σύμφωνα με το Bloomberg. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τη μαζική κατασκευή των δικών της μπαταριών το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα πεπραγμένα

Η China Evergrande New Energy Vehicle Group, μονάδα της Evergrande, συγκέντρωσε τον περασμένο μήνα 3,35 δισεκατομμύρια δολάρια από έξι ιδιώτες επενδυτές για να χρηματοδοτήσει τη φιλοδοξία της να γίνει ένας μεγάλος παίκτης στον συγκεκριμένο τομέα.

Επίσης, αυτή η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την China Evergrande να επιτύχει τον στρατηγικό της στόχο να γίνει «ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος όμιλος νέων ενεργειακών οχημάτων στον κόσμο», ανέφερε εισηγμένη εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, όπως αναμετέδωσε η South China Morning Post.

Στη συνέχεια, το εν λόγω μέσο ενημέρωσης τόνισε ότι η Εvergrande, που ελέγχεται από έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας Hui Ka-yan, φαίνεται να έχει ικανότητα κατασκευής μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου οχημάτων εντός προσεχών πέντε ετών.

Τέλος, η κινέζικη εταιρεία δεν έχει ακόμη πουλήσει ηλεκτρικό όχημα, αν και οι μετοχές της China Evergrande New Energy Vehicle Group σημείωσαν άνοδο - ρεκόρ μετά την ανακοίνωση της τελευταίας χρηματοδότησης στα τέλη Ιανουαρίου. Συγκριτικά, η Tesla παρέδωσε σχεδόν 500.000 οχήματα παγκοσμίως το 2020, ενώ η συνολική παραγωγή μοντέλων Tesla πέρυσι ήταν 509.737 οχήματα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης