Ενέργεια

Shell: Κλειδί για την ζήτηση πετρελαίου η ανάκαμψη του δικτύου αερομεταφορών

Shell: Κλειδί για την ζήτηση πετρελαίου η ανάκαμψη του δικτύου αερομεταφορών
Επί του παρόντος, η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 κατά περίπου 5-7%
Σχετικά Άρθρα

Η Royal Dutch Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα επανέλθει σε κάποια ομαλότητα το επόμενο έτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden.

«Πιστεύω ότι το 2022 θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου που αρχίζει να επανακάμπτει στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την πανδημία. Η πλήρης βέβαια ανάκαμψη της κατανάλωσης θα πρέπει να περιμένει την αντίστοιχη σταδιακή άνοδο στον κλάδο των αερομεταφορών» συμπλήρωσε το ανώτατο στέλεχος της Shell.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο, υπογράμμισε ότι αποτελεί τον πιο σημαντικό συντελεστή της προόδου που αναμένεται στην αγορά. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι αναλυτές που ασπάζονται τη συγκεκριμένη άποψη, βλέποντας τη ζήτηση καυσίμων αεριωθούμενων ως την κύρια ώθηση στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

6666.JPG


Το δυσοίωνο παρελθόν των αερομεταφορών

Υπενθυμίζεται ότι η συνεχιζόμενη χαμηλή ζήτηση για καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών θα αντιπροσωπεύει το 80% του χάσματος 3,1 εκατομμυρίων bpd στη ζήτηση πετρελαίου φέτος σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) τον Δεκέμβριο.

Επί του παρόντος, η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 κατά περίπου 5-7%, τόνισε ο CEO Shell.

Ωστόσο, το στέλεχος είναι αισιόδοξο ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα δει μια ισχυρή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα φτάσει σε κάποια κανονική κατάσταση το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης