Ενέργεια

Πτώση των κερδών της Shell κατά 71% στα 4,8 δισ. δολάρια το 2020

Πτώση των κερδών της Shell κατά 71% στα 4,8 δισ. δολάρια το 2020

Σε χαμηλό 20 ετών τα κέρδη της Shell

Απότομη ήταν η πτώση των κερδών της Shell, καθώς ο κορωνοϊός συνέβαλε επιδραστικά στα αποτελέσματα της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όπως αναμεταδίδει το CNBC, τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη της Shell μειώθηκαν στα 4,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 71% σε σχέση με το 2019. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv ανέμεναν ότι το καθαρό κέρδος του 2020 θα έφτανε τα 5,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα του πρώτου τριμήνου κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το μομεντουμ

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα προκύπτουν τη στιγμή που οι πετρελαϊκοί κολοσσοί επιδιώκουν να καθησυχάσουν τους επενδυτές για τη μελλοντική τους κερδοφορία, παρουσιάζοντας μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης καυσίμων το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε συνδυασμό με την μαζική διάθεση εμβολίων Covid.

Από την άλλη πλευρά, τα αναμενόμενα lockdowns και η περιορισμένη κινητικότητα παγκοσμίως εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης Covid-19 ώθησαν ορισμένους αντίστοιχους κολοσσούς να προειδοποιούν για μια σκληρή αρχή το 2021.Σημειώνεται ότι η ExxonMobil είχε απώλειες 20,1 δις. δολ. το τελευταίο τρίμηνο και η BP την μεγαλύτερη σε βάθος δεκαετίας.

Ο OPEC+ «βλέπει» ανάκαμψη

Τέλος, το σύνολο του Οργανισμού Παραγωγών Πετρελαίου είναι συγκρατημένα αισιόδοξο για την τρέχουσα χρονιά, προβλέποντας σημαντική ανάκαμψη και αντιστροφή του γενικότερου κλίματος στην αγορά πετρελαιοειδών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης