Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ η συμφωνία με την RWE - Τα βασικά σημεία της

Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ η συμφωνία με την RWE - Τα βασικά σημεία της
Πρόθεση των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη των πρώτων έργων στις αρχές του 2022

Τους βασικούς όρους της συνεργασίας με την RWE στον τομέα των ΑΠΕ αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη η έγκρισή τους από τη θυγατρική ΔΕΗ Ανανεώσιμες που θα εκπροσωπήσει και τη ΔΕΗ στην κοινή εταιρία που θα συστήσουν οι δύο εταιρίες μέσα στο καλοκαίρι.Στην κοινή εταιρία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με ποσοστό 49% και η γερμανική RWE με 51%. Η κάθε εταιρία θα εισφέρει στο κοινό επενδυτικό σχήμα έργα ισχύος ενός γιγαβάτ, τα οποία θα αναπτύξουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα 3-5 ετών.

Σημαντικό χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων έργων

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισφέρει έργα από το αδειοδοτημένο χαρτοφυλάκιό της που δεν βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ή ανάθεσης, ενώ η  RWE θα εισφέρει επίσης αδειοδοτημένα έργα τα οποία αναζητεί στην εγχώρια αγορά με τη συνδρομή θεσμικών συμβούλων.Πρόθεση των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη των πρώτων έργων στις αρχές του 2022, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε έργα που αναμένεται να εγκατασταθούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συμφωνία με τον γερμανικό κολοσσό της RWE είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών σε συνέχεια του MoU που υπέγραψαν τον περασμένο Μάρτιο στο Βερολίνο.

Οι γερμανικές επενδύσεις σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Το αντικείμενο της συμφωνίας απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας με τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ερνστ Ράιχελ.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το γενικότερο ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για επενδύσεις στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η γερμανική Juwi η οποία κατασκευάζει για λογαριασμό των ΕΛΠΕ φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 230 MW καθώς και η ΑΒΟ, η οποία έχει ήδη εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στη βορειοανατολική Ελλάδα, διαθέτει ένα ακόμη στην περιοχή των Τρικάλων, ισχύος 38 MW και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει σειρά φωτοβολταϊκών έργων με συνολική ισχύ κοντά στα 500 ΜW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης