Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Coca-Cola: 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια στις Η.Π.Α.

Coca-Cola: 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια στις Η.Π.Α.

Στόχος η καταπολέμηση των πλαστικών αποβλήτων και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

 

Η Coca-Cola Co θα πουλήσει τις δημοφιλείς αναψυκτικό της σε φιάλες κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 9/2/2021, σε μια σημαντική αλλαγή για την καταπολέμηση των πλαστικών αποβλήτων και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η εταιρεία που έχει επικριθεί για έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών απορριμμάτων, δεσμεύτηκε πριν από μερικά χρόνια να συλλέξει και να ανακυκλώσει ένα μπουκάλι ή δοχείο για κάθε ένα που πωλεί παγκοσμίως μέχρι το 2030.
Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τα νέα μπουκάλια των 13,2 ουγκιών Coke, Diet Coke, Coke Zero Sugar, Coca-Cola Flavours αυτό το μήνα σε επιλεγμένες πολιτείες στα βορειοανατολικά, τη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.
Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα της Γεωργίας ανέφερε ότι τα νέα ανακυκλωμένα μπουκάλια θα βοηθήσουν στη μείωση της χρήσης του νέου πλαστικού κατά περισσότερο από 20% σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Βόρειας Αμερικής σε σύγκριση με το 2018.
«Αντιλαμβανόμαστε τη μοναδική μας ευκαιρία και σαφή ευθύνη να κάνουμε μια θετική διαφορά στην παγκόσμια κρίση πλαστικών», δήλωσε η Alpa Sutaria, αντιπρόεδρος της εταιρείας, Sustainability, North America Operating Unit.
Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, τα μπουκάλια ποτών θα πωληθούν στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, και στο Τέξας από την Άνοιξη, καθώς και τα εμπορικά σήματα Dasani και Smartwater σε ορισμένες τοποθεσίες τους επόμενους μήνες.
Το Sprite θα κυκλοφορήσει σε μια νέα συσκευασία καθαρού μπουκαλιού 13,2 ουγκιών σε επιλεγμένες αγορές αυτόν τον μήνα και θα μεταβιβάσει όλες τις συσκευασίες σε διαφανείς φιάλες έως το τέλος του 2022. Η Nestle και η PepsiCo, μεταξύ των κορυφαίων ρυπαντών, έχουν επίσης λάβει μέτρα για τον επανασχεδιασμό των συσκευασιών και τη μείωση των απορριμμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης