Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Πλυντήριο πιάτων: Μυστικά μακροζωίας

Πλυντήριο πιάτων: Μυστικά μακροζωίας
Το εγχειρίδιο χρήσης είναι το απαραίτητο βοήθημα για αυτά που θέλουμε να κάνουμε

Αν δεν ψάξεις, δεν μαθαίνεις. Η περιέργεια είναι εκείνη η κινητήριος δύναμη που μας κάνει σοφότερους σε οτιδήποτε μας ενδιαφέρει. Και όταν πρόκειται για αντικείμενα ή συσκευές, είναι εντυπωσιακή η «σοφία» που αποκτούμε.

Αντικείμενο λοιπό του σημερινού πεδίου ενδιαφέροντός μας, το πλυντήριο πιάτων και τα μυστικά του, που το καταστούν μεγάλο εργαλείο.

 

Καθαρισμός του φίλτρου

Το φίλτρο βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, ώστε να κατακρατά τα μεγαλύτερα υπολείμματα τροφίμων από τα σκεύη που πλένονται. Κρίνεται επιτακτικός ο καθαρισμός σε εβδομαδιαία βάση, για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα υπολείμματα δεν θα καταλήξουν στα σκεύη που θα καθαρίσουμε, βάζοντας την επόμενη πλύση.

Επομένως, καλό θα ήταν (για να μην ξεχνάμε το καθάρισμα) να ελέγχουμε  το φίλτρο κάθε φορά που αδειάζουμε το κάτω συρτάρι του πλυντηρίου. Με αυτό τον τρόπο, δεν παίζει το σενάριο να χρησιμοποιήσουμε το πλυντήριο με υπολείμματα τροφίμων στο εσωτερικό του.


456.jpg

Επιλογή σωστού προγράμματος

Το εγχειρίδιο χρήσης είναι το απαραίτητο βοήθημα, για να προβαίνουμε στις πιο κατάλληλες επιλογές που ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Αυτό γιατί, τα κρυστάλλινα ποτήρια απαιτούν ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα γυαλικά, ώστε να καθαριστούν με τη μέγιστη φροντίδα και προσοχή. Τα τηγάνια και τα ταψιά χρειάζονται πιο εντατικά προγράμματα.

Ειδικό αλάτι

Για να αποφευχθούν οι στάμπες από τα υλικά μετά το πλύσιμο, το ειδικό αλάτι για τα πλυντήρια πιάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε τα κουζινικά να καθαρίζονται σε βάθος. Είναι πολύ σημαντικό να είναι πάντοτε γεμάτη με αλάτι η ειδική θήκη της συσκευής. Κάποια μοντέλα διαθέτουν ειδική ένδειξη που σε ειδοποιεί όταν τελειώσει το αλάτι ώστε να προσθέσεις καινούργια ποσότητα. Σε περίπτωση που η συσκευή δεν διαθέτει αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να ελέγχουμε τη θήκη τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Καθαρισμός για την υγεία της συσκευής

Η απολύμανση του πλυντηρίου είναι επιτακτική, για να έχει ζωή η συσκευή. Με την πάροδο του χρόνου και των πλυσιμάτων συσσωρεύεται η ποσότητα υπολειμμάτων και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για να δημιουργηθεί μια δυσάρεστη οσμή στο πλυντήριο και αυτό να αρχίσει να περνά στα πλυμένα σκεύη. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιάσει βλάβη η συσκευή.

Τα πιο σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ειδική ένδειξη για το πότε χρειάζονται καθαρισμό, καθώς και ένα πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Για αυτό, χρειάζεται το προϊόν φροντίδας (συντηρητικό για πλυντήριο πιάτων), χωρίς σκεύη εντός της συσκευής και χωρίς να προσθέσεις απορρυπαντικό.

Το σωστό «φόρτωμα»

Τέλος, ο προορισμός του κάθε σκεύους απαντάται από το «λυσάρι» του πλυντηρίου.  Ένας γενικός κανόνας είναι, πάντως, ότι σε όλα τα σκεύη η λερωμένη πλευρά τους θα πρέπει να «κοιτά» προς το κέντρο, ώστε το νερό να πέφτει με ορμή πάνω της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης