Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ΣΕΒ και Endeavor φέρνουν κοντά την παγκόσμια κοινότητα καινοτόμων Ελλήνων

ΣΕΒ και Endeavor φέρνουν κοντά την παγκόσμια κοινότητα καινοτόμων Ελλήνων

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2021 η 1η εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΣΕΒ και Endeavor για μια παγκόσμια κοινότητα Ελλήνων της Καινοτομίας

O ΣΕΒ και η Endeavor Greece αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας καινοτόμων Ελλήνων με ένα κοινό σκοπό: μια ανοικτή σε όλους κοινότητα γνώσης και δικτύωσης, όπου αναγνωρισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη υψηλού επιπέδου μοιράζονται γνώσεις, διασυνδέσεις και πόρους με ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν.

Η πρωτοβουλία ξεκινάει με το πρώτο διεθνές ψηφιακό συνέδριο «Καινοτόμοι Έλληνες» («Innovative Greeks») στις 2-3 Μαρτίου 2021, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και Ελληνίδων της διασποράς στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Στο Συνέδριο έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι ομιλητές:

  • Michael Kratsios, 4th Chief Technology Officer of the US at the White House Office of Science & Technology Policy
  • George Damis Yancopoulos, co-Founder, President and Chief Scientist of Regeneron
  • George A. Scangos, CEO Vir Biotechnology
  • Nicholas Galakatos Global Head of Blackstone Life Sciences (BXLS)
  • Stelios Papadopoulos Chairman of the Board of Directors of Biogen, Inc., Exelixis, Inc., and Regulus Therapeutics, Inc
  • Niki Trigoni Professor at University of Oxford, co-Founder & CTO, Navenio
  • Victoria Coleman 22nd Director of the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)
  • Evan Kotsovinos Senior Vice President and Global Head of Infrastructure for American Express
  • Panayiotis Vitakis, Chief Customer Officer, Celonis
  • Jim Gianopulos, Chairman & CEO, Paramount Pictures
  • Dean Dakolias, Co-chief Investment Officer, Fortress Investment Group
  • Nicky Goulimis, Co-Founder & COO, Nova Credit
  • Christos Tryfonas, Founder & Chief Architect, Aisera
  • Marios Stavropoulos, Founder & CEO, Softomotive (acquired by Microsoft)
  • George Hadjigeorgiou, Co-Founder & CEO, Skroutz.gr
  • Alex Chatzieleftheriou, Co-Founder & CEO, Blueground
  • Thanos Papangelis, CEO, Epignosis
  • Laurel Bowden, Partner, 83North
  • Scott Friend, Partner, Bain Capital Ventures
  • Nikitas Koutoupes, Managing Director, Insight Partners
  • James Christopoulos, Managing Director, CVC Capital Partners
  • Andreas Stavropoulos, Partner, Threshold Ventures.

Την 1η ημέρα του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα συζητήσουν για τα θέματα της Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη μετα-Covid εποχή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, co-Owner & CEO, Phāea Resorts / Senior Architect, TEMES SA και Πρόεδρος της Endeavor Greece.

565464564.JPG


Στην έναρξη και στα πάνελ θα κάνουν τοποθετήσεις και θα συντονίσουν οι κκ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος, Upstream & Partner, Big Pi Ventures (Συμπρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας, ΣΕΒ) και Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Πρόεδρος ΔΣ, INTRASOFT International (Συμπρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ),τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, κκ. Γιάννης Μαρτίνος (Ιδρυτής & Δ/νων, The Signal Group)  και Σπύρος Μαγιάτης ( Ιδρυτής  & CTO, Workable), καθώς και ο κ. Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece.

Μεταξύ άλλων, τη 2η ημέρα του Συνεδρίου η διαΝΕΟσις θα παρουσιάσει την έρευνά της για την Καινοτομία, ενώ στις συζητήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς και επενδυτές θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, o οποίος θα συζητήσει με τον Michael Kratsios (White House Office of Science & Technology Policy), ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

 Γιατί «Ιnnovative Greeks»

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τονίζει: «Μία από τις μεγάλες μας προτεραιότητες αυτή την περίοδο είναι  η ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε, για να μεταβούμε σε μια οικονομία εξωστρέφειας και υψηλής προστιθεμένης αξίας. Άλλωστε, μέσα από αυτόν τον δρόμο περνάει η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους, ταλαντούχους Έλληνες σε μια εποχή που η γνώση είναι η πρώτη ύλη της ανάπτυξης και της συλλογικής και προσωπικής ευημερίας.  Με μια πολύ δραστήρια  Επιτροπή Καινοτομίας, στον ΣΕΒ αναπτύσσουμε δράσεις, όπως είναι η πρωτοβουλία «Innovation Ready» και η προώθηση των βιομηχανικών διδακτορικών, για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας, των νεοφυών επιχειρήσεων και της ερευνητικής κοινότητας. Επίσης, προωθούμε το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε την πρωτοβουλία Innovative Greeks, που φιλοδοξούμε να γίνει μια  ανοικτή κοινότητα καινοτομίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους νέους μας».

Η κα. Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, επισημαίνει: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΒ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks, που σκοπό έχει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Η Endeavor, με παρουσία σε 40 χώρες και 25 χρόνια ενεργού δράσης, στηρίζει έμπρακτα τους επιχειρηματίες που καινοτομούν και μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους, και συμβάλλουν έτσι στο μετασχηματισμό ολόκληρων οικονομιών. Στην Ελλάδα η Endeavor, ήδη από το 2012 που έχει παρουσία, δουλεύει συστηματικά για να χτίσει και να υποστηρίξει την κοινότητα των Ελλήνων πρωτοπόρων επιχειρηματιών, που με τις καινοτόμες ιδέες τους, δημιουργούν τις επόμενες ιστορίες επιτυχίας της χώρας και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία. Με βασική πεποίθηση ότι δουλεύοντας όλοι μαζί -Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό- μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτύπωμα στην οικονομία και να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας, στην Endeavor δημιουργούμε ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες και δουλεύουμε πάνω σε πολυεπίπεδα προγράμματα, που περιλαμβάνουν από επιχειρήσεις τοπικού αλλά καινοτόμου χαρακτήρα μέχρι την ισχυρή επιχειρηματική ελληνική κοινότητα της Διασποράς. Η συνεργασία και η ένωση δυνάμεων είναι χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας της Endeavor παγκοσμίως.»

Σημειώνεται ότι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας είναι ήδη οργανισμοί και φορείς, όπως:



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης