Επικαιρότητα

Προ των πυλών η παράταση του lockdown - Συναγερμός για τα νοσοκομεία στην Αττική

Προ των πυλών η παράταση του lockdown  - Συναγερμός για τα νοσοκομεία στην Αττική
1.121 νέα κρούσματα

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούν οι επιστήμονες την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική όπου καταγράφονται καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα, τη στιγμή που οριακές είναι πλέον οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο έγιναν στην Αττική, όπου και τα ενεργά κρούσματα εκτιμάται ότι είναι περισσότερα από 5.000.
Οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν πως τα κρούσματα θα φτάσουν στο αποκορύφωμα τους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, για να αρχίσουν να σταθεροποιούνται και ενδεχομένως να μειώνονται από την επόμενη.
Ωστόσο, η εκτίμηση των περισσοτέρων συγκλίνει στο ότι το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον για μια έως δύο εβδομάδες έως τα μέσα Μαρτίου έτσι ώστε να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

 

Εκτιμάται πως 2.165 ασθενείς με covid νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας (στην Αττική νοσηλεύονται 1.111 ασθενείς, εκ των οι 196 σε ΜΕΘ), ενώ στους 299 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι.
Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι ότι ήδη έχουν διακομιστεί σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τουλάχιστον 20 ασθενείς ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.
Την ίδια στιγμή και λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταλλάξεων, είναι πολύ πιθανό οι επιστήμονες να συστήσουν την χρήση διπλής μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, όπως για παράδειγμα στις αστικές συγκοινωνίες.

Συνολικά 6.181 οι νεκροί

Τα νέα (16/2) εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.121, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 173.905 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.800 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης