Επικαιρότητα

Συναγερμός λόγω κορωνοϊού - Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων - Lockdown έως 7/3

Συναγερμός λόγω κορωνοϊού - Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων - Lockdown έως 7/3
Ανοιχτό το σενάριο επίταξης ιδιωτικών κλινών - Ανησυχία και για την Θεσσαλονίκη
Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν οι επιστήμονες την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να παραμένει η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Πηγή ανησυχίας αποτελούν τόσο η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο όσο και η ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική, καθώς βάσει των τελευταίων στοιχείων, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες μόλις 23 κλίνες ΜΕΘ.
Εκτιμάται μάλιστα ότι αυτήν την εβδομάδα θα δούμε αύξηση του αριθμού και στις εισαγωγές ασθενών με covid και στους διασωληνωμένους.
Πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως αν δεν σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, τότε θα πρέπει να υπάρξει επίταξη ιδιωτικών κλινικών, αν και όπως αναφέρεται, τουλάχιστον 20 ασθενείς με covid έχουν νοσηλευθεί σε ιδιωτικές μονάδες θεραπείας.
 
Οι επιστήμονες προσδοκούν ότι αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα θα φτάσουν στο αποκορύφωμα τους, για να αρχίζουν να σταθεροποιούνται από την επομένη έτσι ώστε σταδιακά να αρχίσει και η μείωση τους αλλά και η αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ωστόσο, εκτιμάται πως τις επόμενες 10 ημέρες δεν θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση έτσι ώστε να ανοίξουν και πάλι σχολεία και οικονομικές δραστηριότητες, για αυτό και οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν πως θα δοθεί τουλάχιστον μια με δύο εβδομάδες παράταση του lockdown στην Αττική έως τα μέσα Μαρτίου.

Κικίλιας (Υπ. Υγείας): Με μήνυμα θα ενημερωθούν όσοι έχασαν το ραντεβού για τον εμβολιασμό

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία στην Ελλάδα ανέφερε πως «θα ξεκινήσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία κτύπησαν ιδιαίτερα την Αττική, με συνέπεια να αντιδράσουμε άμεσα για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης